Professzionális bőrápolás csak professzionális kozmetikumokkal lehetséges!

Professzionális készítményeknek nevezzük azokat a termékeket, amelyekkel a kozmetikus szakemberek a szalonokban dolgoznak. Ahhoz, hogy az elért eredményt hosszantartóan meg tudd őrizni, be kell építened a mindennapi rutinodba a helyes otthoni bőrápolást is!

Hogyan ápold a bőröd?

A megfelelő bőrápolás két részből tevődik össze. A rendszeres, kozmetikus által végzett professzionális kezelésekből és az otthoni bőrápolásból. A szalonokban személyre szabottan, az adott konkrét bőrproblémádra kínálnak megoldást. A szalonkezeléseknek kiegészítője az otthoni bőrápolás. Jó, ha tudod, lényeges különbség van a kezelések professzionális anyagai és a kozmetikus által javasolt, otthoni ápolásra ajánlott krémek között. A professzionális készítmények sokkal több hatóanyagot tartalmaznak a lakossági termékeknél, ennek köszönhetően a szalonkezelések után a pozitív változás szinte azonnal látható, tapasztalható. Mindennapos használatuk pontosan ezért nem javasolt, hiszen ha idő előtt jóval több hatóanyaggal bombázod a bőröd, mint ahogyan az indokolt lenne, akkor a bőröd „ellustul”, hozzászokik a túlzott kényeztetéshez és idővel nem fog reagálni a krémek hatóanyagaira.

Bízd magad a szakemberre!

A kozmetikusod az, aki felállítja számodra a kezelési tervet, ő rendelkezik ehhez a megfelelő szakmai tudással. Pontosan tudja, mi a számodra a legmegfelelőbb kezelési eljárás.

Mit használj otthon?

Először is merj tanácsot kérni és használj otthon is a bőrödnek megfelelő készítményeket!  Ha nem ezt teszed, a bőrtípusod könnyen megváltozik, szélsőséges esetben bőröd kiszárad, vagy olajossá, fénylővé, tág pórusúvá válik. A folyamat visszafordíthatatlan.

Hol tudod beszerezni?

Ezekhez a bőrápoló készítményekhez kizárólag a kozmetikusodon keresztül juthatsz hozzá, egész biztosan nem találod meg őket a drogériák, gyógyszertárak polcain. Légy tisztában azzal a ténnyel, hogy a kozmetikusodnál vásárolt krémek is jóval gazdagabb hatóanyag tartalmúak, mint amelyeket a boltokban tudsz megvásárolni. A multinacionális cégek ugyanis nem vállalják fel annak a felelősségét, hogy egy nem megfelelően kiválasztott készítmény bőrproblémákat okozzon, többnyire csak a bőr felszínén hatnak, míg a kozmetikusok által értékesített krémek akár sejtszintű bőrregenerációt biztosítanak a számodra.