Miért ne hámlassz otthon?

A kémiai hámlasztás napjaink egyik legnépszerűbb fegyvere a nem kívánatos apróbb hegek, pigmentfoltok és aknés panaszok enyhítésében. Professzionális körülmények közt csodákat tesz, otthoni használat mellett azonban könnyen az ellenkezőjét érheted el vele. Ha hámlasztanál, fordulj inkább kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz, ők azok, akik az anyagok pontos ismeretében számolnak az elkerülendő veszélyekkel is.

Ellenérveink:

  • Az otthon kikeverendő savas termékek pontos méricskéléséhez valószínűleg nincsenek megfelelő eszközeid, így a túl savas keverékkel könnyedén égési sérüléseket szenvedhetsz.
  • Csak kozmetikus tudja megállapítani bőröd aktuális állapotát egy alapos (nagyító alatti vizsgálat után) így ő tudja megmondani azt is, hogy milyen gyakran és milyen erős készítménnyel lehet hámlasztani.
  • Hámlasztás előtt kifejezetten alapos arctisztítás szükséges, amihez az otthoni arctisztító tejed vagy lemosód valószínűleg nem elegendő, ez azért nagyon fontos, mert különben a frissen hámlasztott hiperérzékeny bőr első körben nem találkozhat semmilyen szennyeződéssel.
  • A hámlasztás rettenetesen fényérzékennyé tesz, ezért speciális, bőrnyugtató és kifejezetten magas faktorszámú, nem komedogén termékekkel kell az utókezelést végezni.
  • A hámlasztás ismétlése sem mindegy, hogy mikor történik, hiszen a bőrödnek megfelelő pihenőidő szükséges ahhoz, hogy „kiheverje” a megrázkódtatást- a pihenőidő megállapítását is bízd inkább szakemberre.
  • Bizonyos elváltozások és bőrbetegségek mellett kifejezetten kerülendő a hámlasztás, ezért mielőtt hámlasztanál, konzultáj szakemberrel, hogy biztosan ne legyenek olyan anyajegyeid vagy ekcémás területeid esetleg gyulladásos felületek, amelyeknek kifejezetten rosszat tesz a savas kezelés.

Finom, nagyon enyhe hámlasztó hatású arckrémekkel és szérumokkal- melyek kifejezetten lakossági használatra alkalmasak- látványos eredményt érhetsz el, durva savas kezelések nélkül is. Ha mégis a savakban bíznál, fordulj kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz!

Tipp:

zold-super_power_mezo_serum     zold-super_power_mezo_krem