Megéri a luxus arckrém?

Biztosan veled is előfordult már, hogy álltál egy drága parfümériában vagy böngésztél a neten és leesett az állad, hogy mennyi pénzért kapható egy-egy kence. Sokszor több tízezer forintot is elkérnek egy-egy nappali vagy éjszakai arckrémért, esetleg szérumért, de vajon megéri? Nos, van néhány tippünk, mit fizetsz meg ilyenkor és adunk néhány tanácsot is ahhoz, hogy eldönthesd kell-e neked egy méregdrága darab.

Mitől extra drága egy krém?

  • Egyedi tervezésű a csomagolása, kifejezetten a cég számára gyártanak le egy csiszolt üveg csodát aranyos és köves berakásokkal, bársonytasakkal. Gyönyörű dísze lehet ez a fésülködőasztalodnak, de a ráncaidon lássuk be nem sokat segít.
  • Egy népszerű színésznő gázsijától, ami a cég marketing költésének csak egy része…ehhez jönnek még a TV-s reklámok, az újsághirdetések stb.
  • Vannak benne különleges, nehezen beszerezhető összetevők. Ez a legjobb pont a felsorolásban, de nem biztos, hogy hatóanyaguk vagy hatásuk nem egyezik meg- egy sokszor természetesebb eredetű- anyagéval.

Hogyan döntsd el, hogy kell-e neked borsos árú kence vagy nem?

  • Az első és legfontosabb, hogy nézd meg az összetevő listát és vedd a fáradtságot, hogy érdeklődsz a kozmetikusodnál vagy egyszerűen körülnézel az interneten, hogy az egyes anyagok mire jók és miként hatnak.
  • Nézd meg, hogy környezetbarát, biztonságos, állatkísérlet-mentes, vegán vagy antiallergén-e a termék, preferenciáidtól függően, ezzel kapcsolatban számos nemzetközi szabvány vagy minőségbiztosító szervezet hagy jelzést a termékeken.
  • Ha rendszeresen jársz kozmetikushoz, akkor célszerű olyan mindennapi arcápolási terméket választanod, amivel kiegészíted a szalonkezeléseket, ezek pedig rendszerint nem parfümériákban kaphatók, hanem kozmetikusoknál vagy erre szakosodott webshopokban.

Ha szeretnél elérhető áron értékes hatóanyagokkal teli kozmetikumokat venni, kattints ide