Krémek és tévhitek: mitől leszek pattanásos?

„Pattanásos leszek, ha krémet használok,a zsíros bőrt nem kell krémezni, nyáron kipattogok az arckrémtől”…és így tovább. Ezeket a tévhiteket és téves megállapításokat szeretnénk eloszlatni, reméljük ismét segítünk a „tisztánlátásban” és a bőröd tisztán tartásában is

1.tévhit – A krémek és az alapozók okozzák a pattanásokat!

Rögtön cáfolnánk is! A krémek, alapozók és egyéb kencék soha nem okoznak pattanásokat, ha a bőrnek megfelelő állagú, hatóanyagú és típusú kencét választasz. Vannak bizonyos összetevők, melyek komedogének lehetnek, ez azt jelenti, hogy eltömíthetik a pórusokat. Vedd a kezedbe az irányítást, nézd meg a kencéid INCI listáját és keresd ki, hogy az összetevők közül melyek komedogének. Ha túl sok a komedogén anyag, te pedig hajlamos vagy mitesszerekre vagy pattanásokra, akkor válts másik termékre!

2.tévhit – A zsíros bőrt nem kell krémezni!

Ez sem igaz! Nagyon is kell, hiszen attól, hogy egy bőr zsíros, víztartalma, azaz hidratáltsága lehet vészesen alacsony, ami a későbbi ráncaidnak sem kedvez. Ilyenkor nyáron könnyebben „párologtatunk”, így még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a rehidratációra. Válassz a zsíros bőrnek megfelelő, géles állagú, víz alapú, olajmentes kencéket, esetleg kifejezetten mattító vagy kevert bőrre alkalmas készítményt, így biztosan nem ártasz magadnak.

3.tévhit – Nyáron kipattogok az arckrémtől!

Sok mindentől kipattoghatsz nyáron, nem biztos, hogy az arckrém az oka! Ha kizártad a belső tényezőket (gyümölcs és pollenallergia, napallergia, stb) akkor vizsgáld meg jól a krémed összetevőit, ha alkoholt találsz benne, akkor cseréld le. A napon ugyanis nem alkalmazhatók alkoholos dolgok. Az is igaz, hogy a bőrünk a melegebb napokon több faggyút termel, érdemes a téli helyett nyári (lehetőleg fényvédős) terméket venni, ami könnyebb állagú és kisebb a lipidtartalma.

Reméljük sikerült jó tanácsokat adnunk a krémed kiválasztásához, íme néhány a kedvenceink közül: