Tippek otthon ülő kismamáknak

Nagyon sok kismama nem tud mit kezdeni azzal a hirtelen rászakadt szabadidővel, ami a szülést megelőző, illetve az azt követő néhány hónapban adódik. A baba megszületése után persze a csöppség körüli teendők végtelenek, de az első pár hét után beáll egy megszokott napirend és amíg a gyerkőc jóízűen alszik, 2 etetés között van idő egy kicsit mással is foglalkozni, a következőkben ehhez szeretnénk inspirációt adni:

Könyvek hálójában

Nem is találhatunk jobb alkalmat az olvasásra. A boltokban az újabbnál újabb regények széles tárháza fogad bennünket, de jó választás lehet egy nyelvkönyv, vagy egy baba-mama könyvecske, amiből nagyon sok hasznos információt meríthetünk. Aki nem szeretne busás összegeket kiadni, annak érdemes szétnéznie az otthoni „könyvtárban” és leemelni a polcról egy klasszikust. Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művével biztosan nem lövünk mellé. Ne feledjük az olvasás kikapcsol, elvonja a figyelmet a problémákról, ezáltal megnyugtat, ami jót tesz mind a mamának, mind a babának.

Mesélő képek

Ha befejeztük kedvenc könyvünk olvasását, felkutathatjuk a fiókok mélyén lapuló gyerekkori fényképeinket, vagy a számítógépen összegyűlt nyaralós képeket, egy kis szortírozás és máris meseszép fotóalbumokat készíthetünk belőlük.

Reform a gardróbban

A program, amit mindig halogatunk…”majd a hűvösebb, őszi estéken megcsinálom”, majd év elején, hiszen új év, új élet”, és még sorolhatnánk a kifogásokat. Most végre van időd, ne halogasd tovább! Ha van olyan ruhadarab, amit évek óta nem hordasz, szabadulj meg tőle! Adományozz, vagy pakold fel a megunt holmikat a netre, így akár pénzt is kereshetsz vele, ráadásul jó kis elfoglaltság lesz a következő pár hétre.

Mozgásra fel!

Egy korábbi (SZÜLÉS ELŐTT ÉS UTÁN IS TARTSUK MAGUNKAT FORMÁBAN!)cikkünkben már írtunk nektek a kismamáknak ajánlott otthon is végezhető mozgásformákról. Meríts ötleteket és már kezdődhet is a torna!

Egy kis szépítkezés sosem árt

Végre kihasználhatod az alkalmat és időt szánhatsz magadra, a testedre és lelkedre egyaránt. Merülj el egy kád forró vízben, gyújts illatos gyertyákat és lazíts. A bébifigyelőt magaddal viheted, így semmi okod nem lesz az aggodalomra. A lazító fürdő közben egy haj-, illetve arcpakolásra is jut idő.

Tippek a lazító fürdőhöz:

    BIO_GEL_MASK_50ml