Halloween nálunk…

Ahogy érezzük a közeledtét, sokszor csak kedvtelésből is elkezdjük nézegetni a sok-sok kézzel készített csodát, ami ehhez a kis szerethető ünnephez kapcsolódik.

Ugyan itthon, az USA-ból jól ismert Trick-or-treating („csokit vagy csalunk”) dolog még nem igazán terjedt el, de a tökfaragás már gyerekkorunk óta velejárója ennek az időszaknak.

Viszont az utóbbi időben, kis hazánkban is egyre felkapottabbak a jelmezes Halloween bulik, a szórakozóhelyeken és házibulikban egyaránt. Természetesen csak és kizárólag jelmezben.

Én személy szerint imádom a Halloweent, és egy kicsit el is szomorít, hogy a szakdolgozatírás miatt nem igazán jutott időm megszervezni egy házibulit, de jövőre mindenképpen bepótolom! És tuti, hogy beszerzek pár db ilyen poharat:

pohár

Na igen, a másik dolog, amit rettenetesen imádok az az ebay! Bármire rákeresek, mindig van találat! Eszméletlen. Így volt ez most is, amikor jelmezeket válogattam a cikkhez. – Persze nem fogok mindenféle dolgot idetenni (csak párat, hogy Ti is nevessetek egy jót). Tudatos volt a keresésem, nagyrészt az általam kedvelt filmek/sorozatok ihlette jelmezekre kerestem rá.

Kezdjük is egy olyannal, ami annyira nem is csajos, és aki nézi a The Big Bang Theory-t (Agymenők a magyar címe), az biztosan ismeri Sheldont és a híres Doppler Effect jelmezt:

Ha kíváncsiak vagytok, hogy mit is ábrázol, ide kattintva megtekinthetitek.

doppler effect

A másik egy gyerekkori kedvenc animációs filmemből van, a Roger Rabbit-ból (Roger nyúl a pácban), ez pedig egy igazán csajos Jessica Rabbit jelmez.

jessica rabbit

Tegye fel a kezét, aki látta a Frozent! – Oké, most már letehetitek. 😉 Tuti, hogy mindenki feltartotta a kezét, ha fizikailag nem is, de lélekben biztos. Az Elsa jelmezzel biztos, hogy kitűnsz a tömegből, hiszen a többség úgyis a megszokott Halloween-színeket fogja magára ölteni. Egy világos-egyszerű csillogó ruhában tuti sikered lesz 😉

elsa

Utolsóként pedig egy sötét, boszorkányos jelmez, egyenesen Demónáé! Igazi Halloween style 😉

malificent

Vannak olyanok is, akik annyira nem szeretnek mindenféle ruhát magukra aggatni, de ennek ellenére nagyon stílusosan  meg tudunk jelenni valami ötletes arcfestéssel. Egyik kolléganőnk, Anna épp ezt tanulja mostanság, az ő munkáiból mutatunk Nektet kettőt:

arc02  arc01

További referenciák pedig az alábbi oldalon érhetők el: http://www.kreativsminkmuhely.hu/

És persze a cikk elején említettem a rettentően sok vicces jelmezt, amit az internet és az ebay ad nekünk. Ebből láthattok itt párat:

05    04   03  02  01