Őszi bőrápolás

Az ősz beköszöntével nem csak a ruhatárunk újul meg, hanem bőrápolási szokásaink is. A hideg és a szeles időjárás könnyen kiszáríthatják bőrünket, ráadásul már a nyár napsugarai sem töltik fel kellő mennyiségű vitaminnal. A fakó és száraz arcbőr valljuk be nem túl szép látvány. Lássuk, mit tehetsz ellene: Radírozz! – A nyári barnaság kopni kezd és az üde arcbőr is feledésbe merül, egy kiadós radírozással azonban sokat segíthetsz. Ha eltávolítod az elhalt hámsejteket, bőröd megújul, ráadásul felkészíted a tápláló hatóanyagok befogadására. Válts arctejre!– Amennyiben bőröd hajlamosabb a kiszáradásra, érdemes a gél állagú arclemosódat arctejre váltanod, ez kevésbé szárít és nem szükséges hozzá vizes öblítés.

   

Tonizálj!– A tonik használata ősszel is fontos, hiszen felfrissíted, revitalizálod vele a bőrödet. Válassz hidratáló arctonikot! Legjobb, ha hyaluronsavat tartalmaz, hiszen remekül megköti a vizet a bőrben.

Vitaminok– Ilyenkor sokkal kevesebb napsütés ér minket, ami nem csak a szervezetünkre nézve rossz hír, de a bőrünk is megsínyli. Éppen ezért próbáljunk minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani és ügyelni arra, hogy arckrémeink hatóanyagai között is szerepeljenek a vitaminok. A nyári, könnyű állagú krémedet cseréld kicsit zsírosabbra és figyelj a gazdag összetételre is. Mindezek mellett nem árt, ha minimális fényvédőt tartalmaz a krém, ugyanis az őszi napsugarak is károsíthatják a bőrünket.