BŐRÖD BARÁTAI A FORRÓ NAPOKRA

Bár még elég változékony az idő, vannak nagyon forró napok (is) és hát ilyenkor nem győzzük hűteni magunkat: strand, legyező, klíma, jeges tea, ventillátor, árnyékos helyek… folytathatnánk a végtelenségig. A kozmetikumokra kevesen gondolnak ilyenkor, pedig igenis léteznek olyan hatóanyagok, melyek megkönnyítik a meleg és párás napokat és a hosszú perzselő órákat. A fényvédelem témáját már alaposan körbejártuk, most inkább arra térnénk ki, hogy milyen összetevőkben gazdag kencéket válasszunk a kánikulai napokra!

Kencetippek kánikulában:

  • Tusfürdő: Válassz egy olyat, aminek hűsítő illata hosszan tart és harmonizál a testápolóddal. Így nem kell alkoholos parfümmel fújkálnod magad, finom, természetes illatod lesz!
  • Testápoló: Igazítsd illatban a tusfürdődhöz, hiszen az intenzív kipárolgás miatt együtt érvényesülnek, és ha lehet, akkor könnyű textúrájú legyen, inkább lotion, mint testvaj, hogy ne olvadjon le rólad, amint az utcára lépsz, keresd a friss, ugyanakkor tápláló összetevőket, úgy, mint például az avokádó!
  • Arckrém: Jól jönnek ilyenkor a mattító kencék, hiszen a melegben intenzívebb a faggyútermelésünk, könnyebben kifényesedik az arc, az uborkás vagy citrusos változatokat részesítsd előnyben!
  • Arcpermet: Ha egy üres, tiszta pumpás palackba teszel egy kis ásványvizet, frissen tarthatod az arcodat és még a sminkedet is fixálhatod vele!
  • Lábápoló: Melegben könnyen beizzad és bedagad a lábad? Hűsítő mentás gélekkel megelőzheted a kellemetlen tüneteket!

Kedvenc kozmetikumaink a nagy melegben: