Egy biztos: gyorsan. Mert rohanni fogsz.

Ponty rotyog, kutya ugat, gyerkőc csillagszórót lenget, életed párja keresi a dugóhúzót (nem ezt, hanem a másikat, tudod szívem) a tévében villog a Reszkessetek betörők valamely hangos jelenete, a kutya a farkcsóválásával leveri a karácsonyfadíszt az alsó sorról , amibe csak jajj bele ne lépjen valaki… Ismerős? Na, ilyenkor kéne sminkelni. Igen, ezért szokott elmaradni. De idén nem fog! Szánj magadra 5 kerek percet! Zárd magadra a fürdőt! Óra indul… Nulladik trükk Napokkal előtte készítsd össze egy pici neszesszerbe az alábbiakat: alapozó vagy BB krém, folyékony korrektor, pirosító és hozzá ecset, szemhéjfesték a benne rejlő applikátorral vagy anélkül, szempillaspirál, szájfény, púder. B opció: Ha nincs pöpec kis neszesszerben előkészítve, fogj egy törölközőt, terítsd le és öntsd rá az összes sminkcuccod, hogy bátran keresgélhess köztük. (A törcsit a sminkcuccokkal együtt összegörgetheted és beolvaszthatod egy fiókba mielőtt az anyósod megjön, igen…)

  • Alapozás (15 mp) Szerintem használj színezett hidratáló krémet, BB krémet vagy bármilyen könnyű, folyékony alapozót. Pumpálj egy keveset a tenyeredbe, finoman oszlasd el és körkörös mozdulatokkal fedd be az arcod, belülről azaz az orrtól kifelé a füled felé haladva.
  • Korrektúra (20 mp) Csak az időmilliomosoknak nem karikás a szemük karácsonykor. Pöttyints a korrektorból egy fél borsónyit a kézfejedre, mártsd bele a mutatóujjad párnácskáját és tapicskold a szemed alá, a szemzugodba és ha van egy-két piros pöttyöd itt-ott, azokra is. Hibák elfedve.
  • Pirosítás (30 mp) A pirosító ilyenkor mindenképpen por állagú legyen. A krémes pirosítókkal nem szabad kapkodni :-)! Puha ecsettel vidd fel a port, inkább keveset, halványan, azon még erősíthetsz.
  • Árnyékolás (1 perc) Fesd most egy színnel a szemed! Egy kerek fejű árnyékoló ecsetre tegyél egy kevés por állagú festéket a kedvenc földszínedből vagy korall- esetleg rózsaszínes- gyöngyházas árnyalatból. A lényeg, hogy természetes legyen, olyan, amit már használtál és jól áll. Az ecseten lévő festékkel finom, körkörös mozdulatokkal fedd be a mélyítővonalad (az a rész, ahol elválik a mozgó szemhéj a fixtől) és az alatta lévő részt egészen a pillák tövéig.
  • Spirálozás (1 perc) A szokott spiráloddal, a szokott módon pöndörítsd az alsó és felső pilláidat is. Ha szemceruzára nincs idő, akkor a spirált nyomd egészen a szempilla tövéig, így a szempillatő dúsabbnak hat és helyettesíti a ceruzás kihúzást. Erre szánj 60 másodpercet, sosem lehet tudni…Ha elrontottad, szemfesték-lemosóba mártott fülpiszkálóval korrigáld!
  • Szájfestés (30 mp) Halvány, a szemfesték tónusához passzoló, natúr, mégis üde színnel operálj! Az erősebb tónusokat tedd félre, egy bordó száj megrajzolása önmagában több percet tesz ki :-)! Ha rúzsról van szó, kenj egy kicsit a kézfejedre és innen, az ujjbegyeddel vidd fel a szádra, így biztosan nem kened mellé. Ha szájfénnyel dolgozol, akkor pedig csak pöttyögesd az alsó ajkadra, majd dörzsöld össze a felsővel. Ennek 30 másodperc alatt mennie kell 🙂
  • Púderezz (10 mp) Csak finoman húzd végig az enyhén púderbe mártott ecsetet  az arcodon, főleg a sokaknál oly kényes T-zónában.
  • Pakolj (10 mp) Pakold el a sminkszereket a neszesszerbe vagy görgesd össze a törcsit és rejtsd el. Majd ha ráérsz, elpakolod szakszerűbben.

Számolj csak: 4 perc alatt van a fenti program. Tettem bele tartalékot, arra az esetre, ha közben megcsörrene a telefon vagy kifutna a leves. Ha pedig remek alapozót és szájfényt vennél, akkor legközelebb látogass el a www.kedvenckremem.hu webáruházba: