3 érv a nyári hámlasztás ellen

Sok érv és ellenérv sorakozik fel a kémiai hámlasztás mellett és ellen az interneten és a szakirodalomban is, de az már tisztázott tény, hogy a professzionális, szakember által végzett, körültekintő hámlasztás csodákat tesz a bőrrel! Ezért megfelelő ellenőrzés és előkészület után érdemes blevágnia mindenkinek, aki tartósan küzd az olyan bőrproblémákkal, mint a visszatérő pattanások, pigmentfoltok, egyenlőtlenségek!

Az azonban biztos, hogy a hámlasztás időpontját is jól meg kell választani! Nem mindegy mikor, nem mindegy mennyi ideig válik bőrünk érzékennyé a felső rétegek eltávolítása miatt. Íme néhány érv tőlünk, hogy miért NE hámlassz nyáron, amikor a legtöbb káros tényezőnek teszed ki a bőröd!

  • Az első és legfontosabb a fényvédelem kérdése: A hámlasztott bőr fokozottan hajlamos a pigmentfoltok kialakulására, ha nap éri; így aztán aki például a pigmentfoltok ellen küzdött hámlasztással, nagyobb kárt csinálhat, mint amivel eredetileg szembesülnie kellett. A hámlasztásra érdemes a novembertől februárig terjedő időszakot választani, ilyenkor a legkisebb a nap káros sugárzása, azt pedig mondani sem kell, hogy a szolárium szigorúan tilos egy ilyen beavatkozás után!
  • Fokozott izzadás, faggyúképződés: Nyáron természetes folyamatként a kinti melegre válaszolva bőrünk több verejtéket és faggyút termel, nincs ez másként az arcunkon sem! A frissen hámlasztott „tiszta” bőrt kár volna ezzel terhelni, jobb, ha a téli hónapok „szárazabb és hidegebb” körülményei közt találunk időpontot a naptárunkban.
  • Kültéri programok és szennyeződések: Szárazság idején magasabb a szálló por koncentrációja a levegőben, mint a nedvesebb, csapadékosabb időszakokban, sőt a rengeteg szabadban, netán uszodai vagy természetes vízben töltött óra alatt is „több kosz ragad ránk”. A finom, éppen „tisztára varázsolt” bőrfelületet nem érdemes feleslegesen kitenni ilyen hatásoknak.

Tehát hámlassz bátran, de lehetőleg ne nyáron tedd! A pigmentfoltok és későbbi ráncok kialakulását így még hatékonyabban előzheted meg. Persze, ha már a nyárról esik szó, a fényvédelemről sem szabad megfeledkezni! Válassz maximális biztonságot a Yellow Rose 50 faktoros krémjével: