3 dolog, amiről nem tudtad, hogy pattanásokat okozhat

Vannak bizonyos dolgok, amikről tudjuk, hogy pattanásokat okoznak, például, ha nem mossuk le az alapozót egy hosszú éjszaka után, egész nap az arcunkhoz tartjuk a telefont, vagy valamilyen nagyobb stressz ér minket. Igen ám, de van néhány kevésbé hírhedt oka az aknék kialakulásának, amit Renee Rouleau, híres kozmetikus is megerősített.

Repülés

Biztos nem hitted volna, de a repülőn ülve is rengeteget árthatsz a bőrödnek, ugyanis a száraz kabin levegője megfosztja bőrödet a nedvességtől, így az kiszárad és beindul a védekező mechanizmus, vagyis több faggyút termel a kelleténél, ami remek táptalajt nyújt a pattanásoknak. Rouleau azt javasolja, ha hosszabb útra indulsz, mindenképp legyen nálad egy szérum, vagy arcolaj, amivel óránként bekenheted az arcod a repülés alatt. Miután földet értél, használj bőrradírt, hogy eltávolítsd a száraz hámsejteket, majd rakj fel egy hidratáló pakolást, a nedvesség megőrzése érdekében.

Eltúlzott radírozás

Bár nem győzzük hangsúlyozni, milyen jó dolog a radírozás, azért nem árt vele vigyázni. Ha túlzásba visszük, megsérthetjük vele a bőr természetes védőrétegét, melynek hatására ugyancsak a fentebb említett folyamatok indulnak el. A bőrtisztító kefékkel is ez a helyzet, tehát ezekkel az eszközökkel is csínján kell bánnunk. A radírozást csak hetente egyszer végezzük el, a többi napon használjunk arclemosó gélt vagy tejet.

Túlzásba vitt tejtermékek

Persze nem szeretnénk megszabni, mit nassoljatok, főleg ilyenkor télvíz idején, de azért nem árt odafigyelni miből, mennyit viszel be a szervezetedbe. A túl sok tej, valamint tejtermék, pattanásokat okozhat. Rouleau szerint, meg kell győződnöd róla, hogy valóban a tej okozza-e a problémát. Igaz, ehhez el kell hagynod legalább 3 hétre a tejes dolgokat, de egy biztos, a szép bőrért megéri! 😉