FÉNYVÉDELEM AZ ARCON

Lassan beköszönt a nyár, a jó idő, így a Napot egyre többször láthatjuk kikandikálni a felhők mögül. Emelkedik a napsütéses órák száma, ezért hajlamosak vagyunk több időt tölteni a szabadban.

A napfürdőt élvezve azonban gyakran megfeledkezünk bőrünk védelméről, pedig a káros sugarak senkit sem kímélnek. Az arcbőrünk az egyik legérzékenyebb, illetve napsugárzásnak leginkább kitett területe testünknek, ennek következtében fokozott törődést kíván!

Lássuk, mi történik akkor, ha nem óvjuk bőrünket!

A hámrétegben elhelyezkedő melanociták az úgynevezett pigmentsejtek. Ezek a sejtek termelik a melanint, azaz a festékanyagot, amely véd az ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben.

A pigmentet termelő sejtekből indulnak ki az anyajegyek, más néven jóindulatú daganatok. Ezek azonban a túlzásba vitt napozással könnyen elváltozhatnak, és akár rosszindulatúvá válhatnak, ezért nagyon fontos a megfelelő fényvédő készítmény használata.

Milyen fényvédőt használjunk az arcunkra?

A bőrszínt nem a melanociták sűrűsége, hanem aktivitásuk, tehát melanintermelésük határozza meg.

A sötétebb bőrűekre jellemző a fokozottabb melanintermelés, míg a világos bőrűeknél ez a folyamat lassabb, így nekik magasabb faktorszámú krém ajánlott!

  • Az arcbőrünkre mindig speciális fényvédőt használjunk, ne ugyanazt, amit a testünkre kenünk!
  • Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl zsíros a napkrém, mert könnyen eltömítheti a pórusokat, ami pattanások kialakulásához vezet! Ugyanakkor intenzíven hidratáljon és védjen a kiszáradás ellen!

Védelem a smink alatt

Nyári időszakban nem árt, ha az alapozónkat is ennek tükrében választjuk ki. Akik a strandra is szeretnek sminkben menni, érdemes CC krémet használniuk, hiszen ezzel elkerülik a „maszk” hatást, viszont bőrük tökéletesen fedett, hidratált és UV álló lesz.

Kedvencünk: