PROFESSZIONÁLIS BŐRMEGÚJITÁSHOZ…

Számos tévhit él a fejekben a hámlasztással kapcsolatban, szeretnénk ezeket eloszlatni, tisztázni, hogy mindenki nyugodt szívvel vethesse alá magát az általa leginkább hasznosnak tartott módszernek. Érdemes ezekről a kezelésekről minél többet olvasni és szakemberrel konzultálni, mielőtt nekifogunk. Bőrgyógyász vagy kozmetikus nélkül, ismeretlen szerekkel pedig eszünkbe se jusson magunkon elvégezni a műveletet.

Kinek érdemes hámlasztó kezelést végeztetnie?

Mindenkinek, akinek…

  • egyenetlen a bőrfelülete
  • aknés (pattanásos) területeket szeretne simábbá, egészségesebbé tenni
  • a megjelenő ráncok problémát okoznak
  • egyenletlenül pigmentált a bőre
  • benőtt szőrtüszői vannak
  • öregségi foltjai jelentek meg

Milyen hámlasztási típusokat ismerünk?

Kémiai

A kémiai hámlasztás az egyik leggyakoribb hámlasztási módszer, melynek lényege, hogy kíméletes, ugyanakkor intenzíven ható savakkal újítjuk meg a bőr felületét. Klinikai formáját orvos, enyhébb változatát kozmetikus végzi.

AHA savak esetében a gyümölcssavak, tejsav, glikolsav végzik el a hámlasztást. Ezekkel a vízben oldódó savakkal a száraz vagy normál bőrt újíthatjuk meg.

BHA savakkal (szalicil sav), melyek zsírban oldódnak, az aknés bőrt szépítjük.

TCA (triklorecetsav) lemezes hámlást okoz, ezt kifejezetten komoly bőrproblémákkal rendelkezőknél alkalmazzák, szigorú orvosi felügyelet mellett.

Fenollal pedig kizárólag klinikai körülmények közt találkozhatunk, gyakran a rákosodást megelőző állapot javítására vagy mélyebb ráncok eltüntetésére alkalmazzák, de természetesen nyomot hagyó bőrproblémák ellen is hatásos.

Egyéb típusok

Lézeres hámlasztás: A lézerfény hőjének segítségével megsértik a szöveteket, sokkolják a bőr immunrendszerét, melyre kollagén és elasztin termeléssel válaszol a szervezet. Így egyes specifikált területek is kezelhetők, míg a felület egyéb részei szabadon maradnak.

Mikrodermabrázió: Bőrmegújítás, az elhalt hámréteg eltávolításának a legegyszerűbb módja ez a mechanikai hámlasztás.

Mivel bőrünk hámrétege cserélődik, folyamatosan megújul, de az életkor előrehaladtával ez a folyamat lelassul, a hámréteg megvastagodik. Bőrünk fakóvá válik, nehezebbé válik a bőrlégzés és a hatóanyagok felszívódása. Ezért érdemes mikrodermabrázióval folyamatosan „frissen tartani” a bőrt.

Milyen hatás érhető el hámlasztással?

A bőr ragyogóbb, egészségesebb és üdébb színű lesz. Könnyebben marad hidratált, puha. A bőrmegújító folyamatok felgyorsulnak (rejuvenáció), beindul a kollagén és hyaluronsav képzés. Rugalmasabbá válnak a szövetek, feszesebbé a bőr.

Mik a veszélyei?

A bőr extrán fényérzékennyé válhat, foltok jelenhetnek meg rajta, így a hámlasztást kizárólag ősztől tavaszig végezzük! Nagyon fontos a kellő higiénia is, hiszen a kezelt terület könnyedén felülfertőződhet. Aki keloidképzésre hajlamos, annál előfordulhatnak mellékhatások, éppen ezért is nagyon fontos a megfelelő szakkonzultáció a kezelést megelőzően.