Hajhullás elleni hatóanyagok

Fekete retek

A fekete retek, vagy más néven téli retek az egyik legegészségesebb zöldség, rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami a téli hónapokban meglehetősen jó szolgálatot tesz. A C-vitamin mellett, rengeteg B1-, és B2-vitamin is megtalálható benne, valamint jelentős vas, kálcium, kálium, magnézium és folsav forrás. A megfázás és különböző légúti betegségek kiváló ellenszere, de antibakteriális hatása miatt jó néhány betegség esetén alkalmazzák, mint gyógyír. A hajápoló készítmények kedvelt összetevője, mélyen táplálja és erősíti a haj gyökereit és gátolja a hajhullást.

    

 

Mezei zsurló

Az ősi gyógynövény jótékony hatásait csak kevesen ismerik, pedig számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Egyes mendemondák szerint, azok a nők, akik gyermeket szerettek volna, zsurlóval tömött párnán aludtak, reménykedve a gyermekáldás bekövetkezésében. Ennek a valóságalapja a mai napig tisztázatlan, azt azonban biztosan állíthatjuk, hogy a körmöknek és a hajnak nagyon jót tesz. A zsurlóban olyan fontos ásványi anyagok találhatók, mint a szilícium, amely a körmök, a haj és a csontok fontos alapanyaga. Erősíti a hajat, serkenti a növekedését és csökkenti a hajhullást.

Inulin

Semmiképp nem összekeverendő az inzulinnal. Az inulin egy természetben előforduló poliszacharid, amely számos növényben megtalálható. Természetes cukorpótló, viszont lebontásához nem szükséges inzulin, tehát cukorbetegek számára igen előnyös. Többféle hajproblémára is ajánlott, zsíros, korpás és erősen hulló hajra egyaránt remek megoldás. Behatol a haj gyökereibe, táplálja és erősíti azokat, megakadályozva ezzel a hajhullást.