Érvek az éjszakai krém mellett és ellen

Megoszlanak a vélemények arról, hogy érdemes-e éjszaka krémet használni vagy sem. Van, aki esküszik rá és van aki teljesen elutasítja. A különböző kencés kutatók és vállalatok is más-más dolgot domborítanak ki, de ebből is látszik: egyikkel sem csinálhatunk óriási bajt.

Vegyük sorra az eseteket:

Használj 24 órás arckrémet

Kényelmeseknek, problémás bőrűeknek, utazáshoz, egyszóval sok mindenkinek jó lehet a 24 órás arckrém, ami nem attól 24 órás, hogy egyszeri bekenéssel egész napos hatást biztosít, hanem azért mert reggel és este is ugyanazt a tégelyt használhatod, így bőröd fixen és kiegyensúlyozottan ugyanazt az ápoló hatást kapja.

Használj éjszakai arckrémet

A nappali kence rutinod mellett fektess energiát az estibe is, hiszen a bőr regeneráló folyamatai is ilyenkor zajlanak, meg is támogathatod őket. Válassz kifejezetten erre a napszakra készült krémet, szérumot vagy hámlasztó hatású készítményt, így a bőröd több vagy más hatást kap, mint nappal.

Ne használj semmit

Éjjel hagyni kell „levegőzni” a bőrt. Van olyan bőrápoló protokoll is, amely kifejezetten ezt hirdeti. Ha intenzív, tartalmas a nappali bőrápolási rutinod, akkor elképzelhető, hogy nincs szükséged másra éjjel, illetve, ha abban hiszel, hogy ilyenkor „kiválaszt” a szervezet, akkor ezt a „semmivel” támogatod leginkább.

Összegezve:

  • Ha kifejezetten éjszakai terméket használsz, azzal beavatkozol a bőröd regenerációs folyamataiba és támogatod is őket.
  • Ha 24 órás terméket használsz, fenntartod a bőröd normál állapotát, megőrzöd fiatalságát, de nem avatkozol drasztikusan a saját folyamataiba.
  • Ha nem használsz semmit, hagyod, hogy bőröd „méregtelenítsen” de kihasználatlanul hagysz 8-10 órát, amiben akár ápolhatnád is a bőröd.

Szerintünk a bőrt megfelelő szerekkel ápolni kell és lehet, ezt kár kihagyni, napszaktól függetlenül. Kedvenc 24 órás krémünk:

 

HYALURONIC - FIRMING ARCKRÉM