Erősíts rá a vizsgákra!

Nekem az utóbbi években ez volt az első olyan karácsonyi időszakom, amikor tényleg pihentem. Az elmúlt évek vizsgaidőszakait megérezték ezek a napok is, de most nálam más volt, hiszen a záróvizsga időszakom csak január végétől kezdődik, és így újult erővel tudok nekivágni a tételeim kidolgozásának (nem szeretek másokéból tanulni) és a védésem összerakásának.

De itt van pár tipp, hogy mi az, ami nekem bejött a sikeres vizsgákhoz:
  • Nálunk szerencsére lehetőség volt arra, hogy a vizsgaidőszakban vissza tudjuk nézni az óráinkat. Mindig kinyomtattam a kapott prezit, melléjegyzeteltem, amit fontosnak tartottam és a végén ezt összegeztem egy külön doksiba. A számolásmentes tárgyaknál ez nekem nagyon bevált.
  • Számolós tárgyak: 50-szer csináld végig az órai példákat! Szoktak megadni a különböző feladatgyűjteményekből többfélét is, de az órai az igazi, 95%-ban azok a típusfeladatok köszönnek majd vissza a vizsgalapról is. (Erre persze nem tudok garanciát vállalni, de nekem ez volt a tapasztalatom, sőt nekem is ezt tanácsolták.)
  • Ha már feljelentkeztél a vizsgára, de úgy érzed, hogy semmit sem tudsz, de már nem tudsz lejelentkezni, akkor is menj be! Ezt azért mondom, mert én is voltam így, és a tanár mondta, hogy próbáljam meg, mert ha nem próbálom, akkor mindenképpen 1-es. Bementem 0 reménnyel (tényleg semmit sem tudtam), de a szerencse ott lapult valahol a teremben, mert olyan tételt húztam, amit más vonatkozásban gyakorlati példákkal el tudtam mondani, és így meglett a 2-esem. – Persze a szerencsére sem hagyatkozhatsz mindig, de ha ilyen van, akkor bízhatsz benne nyugodtan.  😉
  • Mindig aludd ki magad! De tényleg, sose tanulj az utolsó percig éjszakákon át, mert a végén annyira fáradt leszel, hogy a nevedet is elfelejted, nemhogy a tananyagból emlékeznél bármire is.
  • Sportolj! Tudom, hogy nincs idő, de kezd ezzel a napod, 30-40 perc reggel és egész napra felfrissít! Sokkal jobban fog menni minden, higgyétek el.
  • Ne hanyagold el a külsőd a vizsgaidőszakban! Tudom, hogy ilyenkor nincs idő fodrászhoz, kozmetikushoz vagy körmöshöz járni, de hidd el, hogy arra a 2-3 órára szükséged van. Nem elég, hogy a vizsgák meg a tanulás, de még a közérzeted is rossz legyen? Na, azt nem! J Mindig legyél csinos, és sugározz magabiztosságot!
Pár jutalom ötlet 1-1 sikeres vizsga esetére:

Jó tanulást mindenkinek!