Miért fontos az oxigén?

Az mindenki számára egyértelmű, hogy szervezetünk oxigénellátottsága kulcskérdés egészségünk megőrzésében. Nincs ez másképp a bőrrel sem, oxigén hiányában arcunk fakóvá, viaszossá vagy vészesen sápadttá válhat, a szem alatti karikák sötétebbek lesznek, a meglévő problémák (komedók, ráncok, stb) súlyosbodhatnak. A nem megfelelő oxigenizáció oka a mikrocirkuláció gyengülése, melyet a kor, a helytelen életmód (dohányzás, kevés szabad levegőn töltött idő, mozgásszegénység) is okozhat.

Mi a helyzet az oxigénes arckezelésekkel?

A 90-es évek hatalmas trendje volt az oxigénes arckezelés, ám ezek többsége mára az idejétmúlt eljárásoknak köszönhetően nem túl hatékonyak. A tudomány mai állása szerint az oxigén szerepe továbbra is felbecsülhetetlen a bőr korai öregedésének megelőzésében. Oxigénnel alapvetően két módon kezelhető a bőr: az egyik ilyen módszer a nagyobb nyomású levegő, a sűrített oxigén nyomó hatása, mellyel kiváló hatóanyagok juttathatók a bőrbe, a másik pedig olyan hatóanyagok rendszeres használata, melyek serkentik a mikrocirkulációt, illetve a nyirokkeringést, és ezzel lehetővé teszik a bőr oxigénellátottságának fokozását. Mi, a Beauty Partnernél a második változat hívei vagyunk, az alábbiakban be is mutatunk néhány olyan hatóanyagot, amellyel a fenti hatás elérhető vagy fokozható. Ezeket a hatóanyagokat megtalálod Professzionális/lakossági termékeinkben.

A legjobb oxigenizáló hatóanyagok

Növényi őssejtek: Felhasználásuknak gondolata azon az elképzelésen alapszik, hogy azok a növények, amelyek képesek arra, hogy nagyon sajátos körülmények között megéljenek, magukban, vagyis őssejtjeikben hordozzák azt a képességet, hogy ezt át is örökítsék. Ezt vette át a biotechnológia is, a  növényből, esetenként a gyümölcsből sejttenyészetet készítenek, és ezt teszik bele a kozmetikai készítménybe, így ezek a termékek regenerálják és támogatják a sejteket, és azok megújulását.

Koenzim 10: Gátolja a gyulladáskeltő anyagok működését, csökkenti az UV sugárzás okozta bőrkárosodást, illetve a kollagén rostok (a bőr feszsességért felelős összetevők) bomlását is lassítja.

A legjobb oxigenizáló kezelések:

Oxigenizáló ápolás otthon: