Elsősegélycsomag a karácsonyi készülődéshez

A pulyka még a sütőben, a halászlé lassan kirottyan a lábasból, a hajad és a sminked még sehol, az anyósodék pedig már úton. Stop. Állítsd meg a szemeid előtt pergő képeket és olvasd el nyugiban ezt a cikket. Adunk néhány tippet, hogyan készülj fel az ünnepekre és miként úszd meg a nagy napot idegeskedés nélkül.

Ints búcsút a szőrnek!

Bár a borotva vonzóbbnak tűnhet, a kapkodásban úgyis megvágnád magad és a „nejlonharisnya” nem rejtené el a sebes sípcsontodat, így felejtsd el! Pár nappal karácsony előttre jelentkezz be a kozmetikusodhoz gyantára. Szabadulj meg a pelyhektől, így a két ünnep közti lazítás alatt és a szilveszteri wellnesselés közben sem kell emiatt agyalnod. Ha ez mégis elmarad, inkább használj szőrtelenítő krémet, melyet akár főzés közben is feltehetsz. Ezután fontos, hogy használj némi nyugtató bőrápoló készítményt is.

Készítsd fel a hajad!

A karácsonyt megelőző napokban 1-2 alkalommal kényeztesd 100% argán vagy makadámia olajjal a hajvégeket vagy száraz haj esetén az egész hajat. Így mire eljön a 24-e csillogóvá és puhává, könnyen formázhatóvá és kezelhetővé válnak a tincseid. Ha nem volt időd festetni, akkor válassz a neten fellelhető, otthon is könnyen elkészíthető (mi is írtunk erről) kontyok közül, de természetesen ebben az esetben is szebb a csillogó haj.

 

Feszesíts!

Egy villámgyors zuhany során dörgöld át magad alaposan bőrradírt tartalmazó szemcsés tusfürdővel, így nem csak az elhalt hámsejteket távolítod el, de egy feszesítő testápoló hatásait is megsokszorozod, hiszen így azok könnyebben felszívódnak! Így nem kell aggódnod a felsliccelt szoknya vagy a mélyebben kivágott blúz miatt sem.

Kozmetikázz!

Legalább 1 héttel karácsony előtt menj el kozmetikushoz, hogy rendbe tehesse a bőrödet, befesse szemöldöködet és szempilládat (ha szereted). Karácsony előtt így csak egy instant, egyszer használatos, rendkívül látványos eredményeket produkáló arcmaszkra van szükséged, amit akár főzés vagy rendrakás közben is feltehetsz, így megalapozhatod a sminkedhez a tökéletes bőrt. Ha ilyenkor hajcsavarókat is feldobsz, akkor vagy igazi spíler, aki minden „holtidőt” kihasznál.

Végy relaxáló fürdőt előző este!

Hogy megelőzd a nagy kapkodást, végy relaxáló fürdőt előző este. Gyújts illatgyertyát és merülj el a habokban. Ha még nem tudsz teljesen elengedni, akkor végy egy tollat és egy papírt is, hogy összeírhasd mi van még hátra, hiszen listával a kezedben már nem is tűnik vészesnek, csak szépen sorjában kell haladni. Amint elengedted magad, dőlj hátra és lazíts!