Radics Zsuzsa – kozmetikus, Esztétika & Egészség

Már öt évvel ezelőtt, amikor elkezdtem kozmetikusként dolgozni tudtam, hogy az én utam túlmutat a hagyományos kozmetikai kezeléseken, így egyre több olyan vendégem lett, aki „megoldhatatlan” bőrproblémával küzdött. Sok esetben sem bőrgyógyász, sem kozmetológus nem tudott hatékony megoldást, hiszen rengeteg eset van, ami mögött olyan betegség állhat, amit nem tudnak megfelelően kezelni, vagy amit meg sem találnak. Szinte a kezdetektől kutattam olyan termékcsalád után, ami non-invazív módon is hatékony, illetve úgy is látványos, ha a fennálló egészségügyi problémát nem tudják orvosolni.

Rengeteg termékismertető tanfolyamon jártam, volt olyan is, ami tetszett, de a kipróbálása után mégsem éreztem az igazinak. Hatalmas szerencse hogy a Beauty Partner által forgalmazott egyik márkával dolgoztam, mert így elsők között hallhatam a Chantarelle-ről. Nagyon felkeltette a figyelmemet, főleg hogy a szakoktató – Weber Erika – elmondta, hogy olyan márkáról van szó, ami átír mindent, amit eddig a kozmetikai kezelésekről tudtunk. Ekkor eldöntöttem, hogy letesztelem a „megoldhatatlan” bőrproblémákkal rendelkező vendégeimen.

…az én utam túlmutat a hagyományos kozmetikai kezeléseken…

Egyik ilyen eset például egy olyan hölgy vendégem, akinek gyermekkora óta tartó enyhe hormonzavar miatt aknés lett a bőre, illetve szőrnövekedési rendellenességek jelentek meg az arcán. Nem tudták hatékonyan kezelni a betegséget, mert a hormon, amit kapna, negatívan befolyásolná a fogamzó képességét. Szőrnövekedési problémáit IPL-el tudtam kezelni, de a bőrprobléma tartós, hatékony megoldása nagy gondot okozott… egészen tavaly őszig.

Mert ekkor jött a csoda, amit ha nem tapasztalok meg, el sem hiszem. Otthonra a Chantarelle Normacell termékeit adtam, kezelni pedig M-pyruvic peel 50% pirosszőlősavval kezdtem. A látványos változás már egy hét alatt bekövetkezett. Váltogatva a Normacell arckezelés mandulasavas hámlasztó programját és a pirosszőlősavas kémiai hámlasztó protokollt, 6 alkalom után teljesen megszűnt minden akne. Fenntartó kezelésnek havonta egyszer az Ideal Pure 32% pH 3,5 savas pakolást (24% tejsav; 6% mandulasav; 1% szalicilsav; 1% azeloglicin sav) vagy a Retinocal Pure ampullát alkalmazom, a végén Ideal Pure Poly-Derm Oil Control parkolással, illetve a foltok halvanyítására C-Modular Age ampullát.

Mert ekkor jött a csoda, amit ha nem tapasztalok meg, el sem hiszem.


CNATI 2


CHANTI 3

A vendégem bőre olyan lett, amilyen soha nem volt. Rádásul egy olyan kezeléssel, ami semmilyen szenvedéssel nem jár. Tapasztalatom szerint a Chantarelle-nél még az erős savak alkalmazása is csak minimális kellemetlenséggel jár és a kezelés után szinte azonnal lenyugszik a bőr. A C-Modular Age kezelése is látványos és ténylegesen folthalványító/bőrszínt kiegyenlítő hatású. Egy idősebb vendégemnek az öregségi foltjait látványosan halványította, (újak sem jelentek a kezelt területen 6 hónapja), fiatalabb vendégemnek a fogamzásgátló okozta hyperpigmentált foltjait pedig teljesen eltüntette. Anti-ageing kezelésekre ugyancsak hatásos, általában kombinálom az Estrini termékekkel. Hegkezelés szempontjából a Chantarelle olyat tud, amit esetleg lézeres műtétel tudtak volna helyre hozni, de mivel fennállt a kockázat veszélye, végül a plasztikai sebész meggondolta magát. Ekkor fordult hozzám egy régi vendégem férje.

Az arcát mindenhol mély aknéból és himlőből visszamaradt hegek borították, de a fő gondot a homlokán levő keloidos heg okozta. Az egész arcára – kivéve homlok részt – savas hámlasztásnak mandula savat használtam és a kezelés mellé a Black Essential Scar Levelling Repair hegkezelő szérumot (a benne lévő HYDRA-FILAGGRIN egy a kollagén rostokhoz kapcsolódó fehérje, mint az egyik fő hatóanyag garantálta a sikert). Az egészet úgy variáltam, hogy a homlokán levő keloidos heget, azt és csak azt, az M pyruvic peel 50% piroszőlősavval hámlasztottam, (gondoltam, ha testépítésben zsírbontásra használják a piruvátot, ami minden sejtünkben megtalálható anyag), akkor lehetséges, hogy valamilyen lebontó folyamat megkezdődik a keloidos területen is. A kezelés működik, hónapról hónapra szebb és simább a bőrfelszín, mindenféle drasztikus beavatkozás nélkül. Fontosnak tartom, hogy a kezeléseket megfelelő otthoni termékekkel egészítsék ki a vendégek. Nálam, aki Chantarelle kezelést szeretne, kötelezően csak a márka termékeit használhatja otthon. Ezt a többlépcsős hámlasztások esetén szigorúan kiegészítem az SPF50 faktoros Cover krémmel. A savas pakolásokat külön imádom, mert önmagukban is külön kezelést tudnak képezni, de szinte minden más protokollba is beépíthetők.

Azoknak ajánlom ezt a márkát, akik szeretnek gondolkodni és tanulni, mert a Chantarelle az a márka, amit szabadon lehet kombinálni akár egy kezelésen belül is, így az összes bőrprobléma egyidejű kezelése is lehetséges.

Nekem és a vendégeimnek abszolút kedvenc️. Nincs vele lehetetlen, mert hiába marad meg a kiváltó ok/tényező, megfelelő otthoni ápolás és havi egy fenntartó kezelés mellett mindenkinek gyönyörű bőrt varázsol.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN A CHANTARELLE TERMÉKEKET >>

A férfiak bőrének a rostszerkezete is eltér a hölgyekétől, kötőszövetük több kollagén rostot tartalmaz, ezért bőrük feszesebb, később jelennek meg a ráncok.  A férfi nemi hormonoknak köszönhetően fokozottabb a faggyútermelés és a faggyú összetétele is különböző, bőrük rendszeres és alapos tisztítást igényel.

Organique Naturals – Pour Homme – Frissítő arclemosó gél


Pour Homme arctisztító gél

A kíméletesen tisztító arclemosó gél felfrissíti a bőrt és eltünteti a fáradtság jeleit. A borsmenta fokozza az élénkítő hatást, kellemes hűsítő érzetet biztosít.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató