Edzéskrémek

Azt hiszem mindenkivel előfordult már a következő szituáció: nagy lelkesedéssel vágtunk neki az edzésnek, futásnak, vagy valamilyen fizikai tevékenységnek, ellenben már a foglalkozás korai fázisában kényszerű okokból, be kell fejeznünk az edzést és csalódottan, ledöcögve hagyjuk el a helyiséget, futópályát, edzőtermet, mivelhogy a nem megfelelő bemelegítés, rákészülés következtében valamelyik izmunk, vagy mozgatórendszerünk egy része megsérült. Mind amatőr, mind professzionális szinten alkalmaznak a felkészültebbek valamilyen edzéskrémet, előtte és utána is, más jelleggel, természetesen nem kiváltva a megfelelő bemelegítést, csak kiegészítve azt. Nézzük meg, miért is érdemes edzéskrémek alkalmazása!

Hatékonnyá teszik a bemelegítést!

De nem helyettesíthetik azt, mindenképpen érdemes a fő mozgások előtt néhány nyújtó-, lazító- és futógyakorlat elvégzése, hogy szervezetünk felkészülhessen a fizikai igénybevételre. Az edzések előtt általában bemelegítést segítő krémek használata javallott, ami fokozza a vérkeringést, ezáltal izmainknak nem a startvonalról kell elkezdeni a fizikai aktivitást. A nagyobb vérellátás a fokozott igénybevétel miatt szükséges. Mindamellett a sérülés kockázata is kisebb, csakúgy, mint a túlterhelés veszélye, de a teljesítmény fokozódhat.

És amit ne felejtsünk el, hogy a komolyabb fizikai aktivitást végző testrészeinket érdemes bemelegítő krémekkel bedörzsölni, elősegítve, hogy az izmok optimális állapotba kerüljenek, javuljon a vér- és oxigénellátás.
Válassz a Bielenda Slim Cellu Corrector szérumai közül!

Hatékonnyá teszi az edzés utáni csillapítási fázist!

Néha érdemes edzés után is igénybe vett tagjainkat átdörzsölni sportkrémekkel is, főleg azok számára akik, nemrég kezdték el komolyabb ráfordítással az edzéseket. A legjellemzőbb fizikai fájdalom edzés után az ún. izomláz állapota, amikor a megerőltetés hatására mikroszkopikus repedések, szakadások keletkeznek az izmainkban, ami gyulladáshoz vezet. Az izomláz állapotáról egy korábbi írásunkban is tájékozódhatsz.

Az izomláz állapotának kiküszöbölésében külsőleg segíthetnek az izomlazító sportkrémek, általában a vérkeringést fokozó, eukaliptusz, rozmaring, vagy mentolt tartalmazó kenőcsök. Az árnika tartalmú készítmények pedig a sportsérülések rehabilitációjában segíthetnek.

Megvéd a bizonyos fokú kidörzsölődéssel szemben!

Senki sem szereti órákig magába dörzsölni a különféle sportkrémeket edzés előtt, mert azt gondolhatná, hogy ráizzadva sokkal kellemetlenebb lesz a sportfoglalkozás. Igazából a sportolás jellege dönti el a sportkrémek használatát, illetve, hogy mennyi sportkrém szükséges. A különféle sportsérüléseket nagy hatásfokkal tudja kezelni egy specifikusabb sportkrém, például a fentebb említett bemelegítéseknél. Azonban van egy területe a sportkrémeknek, amelyeknek mindenképpen érdemes a használata.

A futók, kerékpározók azt hiszem, csak megerősíteni tudnának, a különféle ciklikus sportokra jellemző a kidörzsölődés kialakulása, de erre a célra használt sportkrémek mindenképpen megoldást nyújtanak. A leginkább érzékeny területek ilyenkor a hónalj, a lábak közötti részek, a mellbimbó, legnagyobb eséllyel a síkosító krémek tudják felvenni a harcot a kidörzsölődéssel szemben. Bekenjük az érzékeny területeket, nem túl vastagon, aminek köszönhetően kivédtük a kidörzsölés okozta csípő, égető érzést és kipirosodott bőrt.