Bronzosítás ügyesen

A highligterezéssel és az árnyékolással aktívan lehet arcot formázni, ezt Kim Kardashian óta az is tudja, aki nem akarta. A bronzosítót azonban kár volna jogtalanul háttérbe szorítani, hisz amíg nem érte el a make-up világot a kontúrozási őrület addig bizony a bronzosító volt az egyik legjobb eszköz az arc csontjainak kiemeléséhez és az orcák finoman fénylő, egészséges szépségének kiemeléséhez. Halkan jegyzem meg, még mindig így van! A bronzosítóval egy sminkelni nem tudó hölgyemény is könnyebben boldogul. Nem beszélve arról, hogy most, amikor megjött a felhős-esős idő és kevesebb a napfény, azt a bizonyos „glow”-t is könnyebb megtartani, ha található a neszesszerben a finoman barnító kence vagy por állagú termékből.

Kinek való?

Nos, ahogy a pirosítás és a kontúrozás, ez is nagyon arcforma függő, sőt maga a bronzos szín sem áll jól mindenkinek, bár az egyre szélesedő palettákon sokasodnak a változatok egészen fehér, szinte porcelánbőrűek is találnak maguknak némi finomságot. Alapszabály ugyanakkor, hogy ha és amennyiben hideg színeid vannak, nagyon-nagyon óvatosan bánj a barnás és narancsos árnyalatokkal, mert könnyen az általam sokat emlegetett „bohócos effektust” eredményezhetik.

Tippek bronzosításhoz:
  • Tedd a megfelelő helyre: Végy egy pirosító ecsetet vagy egy ceruzát, egyik végét tedd az ajkad csücskéhez, másikat a füled felső csücskéhez. Ideális esetben így a pofacsont alatti területen fut végig a pálca. Ha ide teszed a bronzosítót, azzal nagy hibát nem követhetsz el. Kicsi mehet belőle az almácskákra és a szemöldök mellé a halántékhoz.
  • A kevesebb néha több: Ha még kezdő vagy ne a folyékony, hanem a por állagú bronzosítókkal operálj! Keveset vegyél fel a pirosító ecsetre és próbáld ki a kézfejeden, mennyire fog! Ha ez megvolt, akkor a fültől a száj irányába, azaz a megszokottól eltérő irányban vidd fel a már lealapozott bőrödre. Apropo alapozó! Inkább válts kevésbé pigmentált BB krémre, így nem lesz sok a kettő együtt!
  • Maradj összhangban a színekkel: A földszínekkel és az arany/bronz/ barna változatokkal, no meg a naranccsal is remekül működik a bronzer, csakúgy, mint a feketével. Ha lehet, ne használd együtt kék szemhéjszínnel vagy pink rúzzsal, mert vicces lehet a végeredmény!