Bőröd limitált

Telítődhet a bőr káros anyagokkal?

A válasz igen is meg nem is és mindez bonyolultabb, mint hinnéd. Segítünk, hogy megértsd, hogyan is működik mindez. A teljes tested méregtelenítéséről sokféle álhír és áligazság kering. Az első és legfontosabb dolog az, hogy a szervezetben kifejezetten nagy mennyiségű méreganyag nem tárolódik (ebbe belehalnánk), sőt a belek falán sincsenek lerakódások. A tisztító kúrák lényege pedig nem a hashajtás vagy a napi 5 liter (túlzott mennyiségű) folyadék elfogyasztása, hanem a kíméletes életmódváltás és az étrend ésszerűbbé tétele, egyéni igényeknek megfelelően, mindez megkoronázva intenzív testmozgással, ami az egészség alapja.

A bőrnél sincs ez másképp, ahogyan a tested, úgy a bőröd sem tud nagy mennyiségű mérget raktározni, de a kis mennyiség is elég a cellulit, a heves allergiás reakciók vagy az idő előtti öregedés eléréséhez. A bőrben lerakódó anyagoknál sokkal veszélyesebbek a bőr felszínét bevonó és a pórusokat eltömítő, bőrlégzést gátló anyagok. Amit mindenképpen igyekezz betartani, ha oda akarsz figyelni a bőröd „méregtelenítésére”:

Méregteleníts 7 lépésben!
  • Mozogj sokat, a hevesebb keringés gyorsabb méregtelenítést eredményez, és az izzadás a méregtelenítás alapja.
  • Fogyassz sok folyadékot víz vagy gyógytea formájában,nagyjából 2,5 liter elegendő naponta.
  • Szaunázz vagy gőzkabinozz, ha teheted, hiszen a meleg hatására megnyíló pórusokon át könnyebben távozik, ami nem oda való és könnyebben jut be az, amit be szeretnél juttatni.
  • Használj kifejezetten a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat, kérd kozmetikus tanácsát, így nem kap felesleges hatóanyagokat a bőröd
  • Figyelj oda a krémed összetételére és válassz antioxidáns, méregtelenítő hatásúakat: citrusfélék, E-vitamin, csipkebogyó mind jó szolgálatot tehetnek.
  • Felejtsd el a szilikont és a kőolajszármazékokat, amik nem engedik, hogy bőröd lélegezzen.
  • Felejtsd el a tartósítószereket, például a parabéneket.

Látod, nem is olyan bonyolult egészségesen tartani a bőrödet. Vigyázz magadra és a bőrödre is, mi segítünk, válassz káros anyagoktól mentes, biztonságos kozmetikumokat, például a kedvenc hidratáló arckrémünket: