Bőrhalványítás

Gyakorta okoz esztétikai problémát a napkárosodott, foltos bőr. A különféle bőrfoltokat meglehetősen nehéz sminkkel eltüntetni, ezért sokan a végleges megoldást keresik.

A nemkívánatos foltok megjelenésének számos oka lehet. Előjöhetnek a terhesség alatt, amelyek a hormonváltozásokkal hozhatók összefüggésbe. De okozhatja a túlzásba vitt napozás, szoláriumozás, mert az UV sugárzás hatására beindul a melanocitákban a pigmentképződés. Sőt az is előfordulhat, hogy gyógyszerek vagy egyéb kémiai anyagok hatására válik fényérzékennyé a bőr, káros szabad gyökök szabadulnak fel, amelyek a bőr védelmi funkcióját gyengítve kóros folyamatokat indítanak be. Állandósul a melanin képződés, amely hiperpigmentációhoz vezethet.

A pigmentfoltok elhalványítása komoly kihívást jelent és nagy szakmai tapasztalatot igényel. A bőrhalványító kezelések célja, hogy csökkentsük a melaninképzést, illetve a már meglévő foltokat elhalványítsuk. A bőrhalványító kezelést végző szakembernek jól kell ismernie a halványító hatóanyagokat és helyes alkalmazásukat

 Hatékony bőrhalványító hatóanyagok a teljesség igénye nélkül a következők lehetnek: AHA savak, hidrokinon, azelain sav, aszkorbinsav (ismert nevén C-vitamin), arbutin (medveszőlőlevél kivonat), kojic sav.

Otthon is kísérletezhetünk a jól bevált házi praktikákkal. Régen a nagyanyáink a tormát, kövirózsát, petrezselymet, citromlevet, kefirt, joghurtot és az uborkát használták a halványításra. A halványító szereket akár két-három hónapon keresztül folyamatosan kell alkalmaznunk, míg el nem érjük a kívánt hatást. Az elért eredmény után sem szabad megfeledkeznünk fényvédelemről, hiszen a bőr újra foltosodhat. A kúra alatt egyáltalán ne napoztassuk a kezelt felületet még magas fényvédelem mellett sem!

A kúra befejeztével a bőrre vigyünk fel magas UVA és UVB fényszűrővel rendelkező könnyű állagú ápoló arckrémet, melyet 2-3 óránként ismételjünk meg, mert a kémiai szűrő elbomlik. A kúrát késő ősztől kora tavaszig bezárólag érdemes végezni, mert a kezelés maga is fényérzékenységet okozhat, ugyanúgy, mint a kiváltó ok.

Aki most kapott észbe a bőrhalványítással kapcsolatban, annak azt ajánlanánk, hogy egy hosszabb kúrába már ne kezdjen bele!

Otthoni csodaszerek
yellow rose dark spot fader YELLOW ROSE DARK SPOTS FADER SZÉRUM
Egyedülálló, innovatív bőrfehérítő készítmény a legújabb és leghatékonyabb hatóanyagokkal. Jelentősen csökkenti a bőrszín egyenetlenségeit, a hiperpigmentációt, a nap, az akné, a bőrsérülések és a kor által okozott pigmentfoltokat, javítja a bőr egységes tónusát. Alkalmazható az arc, a kéz, a test bőrére és minden bőrtípusra.
Megnézem a terméket…
YELLOW ROSE cellular napvédő krém YELLOW ROSE CELLULAR INTNZÍV NAPVÉDŐ KRÉM SPF 50
Rendkívül hatásos, magasfokú UV-védelemet nyújtó, hatékonyan hidratáló, bőröregedést gátló készítmény, növényi őssejtekkel, hyaluronsavval és gránátalma kivonattal. Tökéletes mindennapos használatra. A készítmény alma növényi őssejteket és más öregedést gátló hatóanyagokat is tartalmaz, így használata mellett megőrizhető a bőr fiatalsága.
Megnézem a terméket…

Írta: Weber Erika