Bőrfiatalítás- Mi működik és mi nem?

Az öregedés első jelei, akárcsak a tornádók, vagy a földrengések, figyelmeztetés nélkül jönnek. Egyszer csak azon kapod magad, hogy az egyenletes tónusú, fényes, pattanásokkal küzdő arcbőröd helyett fakó, szürke bőrszín és száraz foltok köszönnek vissza. És megjelennek a szarkalábak… persze, hiszen a bőr egy élő dolog, öregszik, akárcsak Te! Egy kis odafigyeléssel, sokat javíthatsz a bőröd állapotán, visszafordíthatod a kisebb károsodásokat, de fontos, hogy minél hamarabb elkezdd! Lássuk, miket tehetsz a fiatal bőr megőrzéséért:

Barna foltok

Ami működik: antioxidáns szérum

És ami nem: fehérítő krémek

Mind a nap, mind a szolárium által kibocsátott UV-sugárzás hatására kisebb barna elszíneződések, szeplők, pigmentfoltok jelennek meg, leginkább az orcákon és az orron. Ezekre a foltokra, gyakran alkalmaznak bőrfehérítő krémeket, amelyek hidrokinont tartalmaznak, így többet árthatunk velük, mint gondolnánk. A vény nélkül kapható készítményeket is csak orvosi utasításra és szigorú felügyelet mellett ajánlott használni, különben csak ront a helyzeten és foltosabb lesz az arcunk, mint valaha. Ehelyett próbáld antioxidáns tartalmú szérummal kezelni a problémát, az antioxidánsok ugyanis semlegesítik a szabad gyököket és védenek a káros UV sugarak ellen. Ha bőrfehérítő hatóanyagot tartalmaz a szérum, ügyelj arra, hogy természetes eredetű legyen, pl. Kojic sav, uborka, vagy mandarin kivonatok.

DARK SPOTS FADER SZÉRUM

Szarkalábak

Ami működik: peptid szérum

És ami nem: könnyű szemkörnyéki krém

Szarkalábaid vannak? Ezzel nem vagy egyedül, a mosolygás, a homlokráncolás és a különböző mimikák könnyedén nyomot hagynak a bőrön. Egy jól kiválasztott oligopeptides szemkörnyéki krémmel azonban rövid idő alatt látványos változást érhetsz el. Hogy miért? Az oligopeptidek parányi méretüknek köszönhetően könnyedén behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, majd úgynevezett „megtévesztő hadműveletet” hajtanak végre, a peptideken keresztül, károsodást jeleznek a sejteknek, ami valójában nem következett be. Ennek hatására a sejtek működésbe lépnek, felgyorsítják a regenerációs folyamatokat, serkentik a kollagén és elasztin termelését, ezáltal helyreállítják a bőrszövet állapotát.

sejtrevitalizáló szérum_yellow rose cellular

Száraz bőr

Ami működik: Hyaluronsavas hidratáló

És ami nem: durva radírozás

Az életkor előrehaladtával jelentősen csökken a bőr faggyútermelése (ezt főként 35 év körül fogod észrevenni) de a fakó, száraz bőr már a 20-as évek elején is jelentkezhet. A bőr túlzott kiszáradását a retinol tartalmú, vagy hámlasztó hatású termékek használata is okozhatja. A radírozást érdemes limitálni, az optimális adag 1-2 alkalom/hét. A hyaluronsavas készítmények viszont tuti befutók a hidratálásban.

Válogass hyaluronsav tartalmú krémeink közül: ITT