Biztos vagy bőröd védekezőképességében?

Bőrünk a legnagyobb és egyik legbonyolultabb emberi szervünk, feladatai pedig igencsak szerteágazóak. Támogatja légzésünket, részt vesz a méregtelenítésben, nagyon fontos érzékszerv, sőt komoly védőréteg is, amely megóv a környezet káros hatásaitól. Ez a védelmi szerep az egyik legmeghatározóbb az összes közül, ezért jó, ha odafigyelünk rá.

Mitől sérülhet a bőr védelme?

Ha túl sok „nehéz” és nem „szellőző” anyaggal vonod be, ilyenek például a paraffin származékok, akkor a bőr „fullad”, vér- és oxigénellátottsága romlik, színe szürkül és apróbb gyulladások is megjelenhetnek rajta. Válassz inkább paraffin származékoktól mentes arckrémet:

 

   

Ha mikrosérüléseket okozol és ezeken keresztül baktériumokat, szennyezőanyagokat juttatsz be, például koszos kézzel nyomkodod a pattanásaidat. Ha pattanásos vagy, inkább válassz egy pattanások elleni pakolást:

ZÖLD AGYAG_50

 

Ha túl sokat napoztatod és ezáltal hirtelen sok vizet veszt, repedezetté és szárazzá válhat. Ha már megtörtént a baj, tápláld és regeneráld:

Ha az egyébként is faggyútúltermelésre hajlamos bőrödet még több faggyútermelésre ösztönző túlságosan szárító vagy éppen ellenkezőleg nagyon zsíros kencével kezeled, akkor nagyon könnyen gyulladásba kerülhet. Előzd meg, méghozzá faggyútermelést szabályzó szérummal:

Szóval, ha érdekel a bőröd védelme, akkor kerüld a fent leírtakat. Mielőtt bőrápolási terméket választasz, kérdezz tőlünk, hiszen a Beauty Partner csapata szívesen válaszol a kérdéseidre!