A kifogástalan dekoltázs receptje

A nőiesség egyik szimbóluma a feszes, ápolt dekoltázs és a formás mellek, azonban ennek elérése sok nő számára nehézséget okoz. A kívánt külső elérése tényleg komplex és hosszadalmas folyamat, de van néhány apróság, amiket ha betartasz, nem marad el a várt eredmény. Lássuk, melyek ezek:

  • A testmozgás az egyik legfontosabb lépés. Az edzéssel ugyanis sokat tehetsz a feszes mellekért, mindössze a mellizmaidat kell karbantartanod. Erre az úszás a legmegfelelőbb sport, de a súlyzós gyakorlatok és a fekvőtámasz is hatékony megoldás!
  • A szauna szintén bőrfeszesítő hatással bír, persze csak akkor, ha jéghideg fürdővel kombináljuk. Otthon hideg-meleg zuhany váltakozásával is helyettesíthetjük a rituálét.
  • Ne feledkezz el a helyes testtartásról sem! Ha görnyedten ülsz, a melleid nem kapnak támaszt, ennek következtében elveszítik rugalmasságukat. A hátad legyen egyenes, a vállaid pedig hátrahúzva!
  • A dohányzás és a túlzásba vitt napozás szintén a káros tényezők közé sorolhatók, hiszen a nikotin és a káros UV-sugarak roncsolják a kötőszöveteket!
  • Kerüld a pár napos vagy hetes fogyókúrákat, mert hatásukra érvénybe lép a jojó effektus. A hirtelen hízás-fogyás következtében a bőr kötőszövete kitágul, maradandó változást okozva ezzel!

A megfelelő bőrápolásról persze most sem szabad megfeledkeznünk, hiszen az arcunkhoz hasonlóan a dekoltázs és a mell területén a bőr vékonyabb, könnyebben veszít rugalmasságából, éppen ezért extra ápolást igényel:

  • Kezdd az alapoknál, radírozz! Ezen a területen is időről időre megújul a bőr, az elhalt hámsejteket pedig érdemes időben eltávolítani. Miért is? Mert elzárják a pórusokat, nem engedik lélegezni a bőrt, ami mitesszerek, esetleg pattanások kialakulásához vezet, ráadásul a szérumok és krémek hatóanyagait sem engedik felszívódni.
  • Fontos, hogy ne durva szemcséjű radírral tedd mindezt! Testradír helyett nyugodtan használj arcra valót. Íme, néhány tipp:

YELLOW ROSE_APRÓSZEMCSÉS PEELING GÉL NR.1

  • Egy csipetnyi szérum! A szérumokról tudni illik, hogy koncentrált hatóanyag tartalommal rendelkeznek, így aztán hatásuk is sokkal intenzívebb. Elég belőlük egy kevéske adag, az alapos bemasszírozás viszont annál fontosabb!

pink-super_power_mezo_serum (1)