A DEKOLTÁZS ÉS A NYAK KÉNYEZTETŐ ÁPOLÁSA

A nyak és a dekoltázs bőrének ápolása tavasszal a szokásosnál jobban előtérbe kerül, hiszen ilyenkor kivágottabb ruhákat hordunk, sőt a fürdőruha-szezon is hamarosan beköszönt. Fontos tudnunk, hogy ezeken a területeken látszik meg leghamarabb az idő múlása, több okból is: egyrészt a nyak izma az egyetlen igazi bőrön eredő és tapadó izom, így mozgása folyamatosan ráncosodásnak teszi ki a bőrt, másfelől pedig a dekoltázst – pl. a has vagy a derék bőréhez képest – sokkal többször éri a nap, így a feszességet garantáló kollagén rostok hamarabb sérülnek, mint máshol. Problémás lehet még az „összegömbölyödő” alvópóz is, hiszen ilyenkor minden este ugyanott „törnek meg” a kollagén rostok, mély barázdákat alkotva V-alakban. Fordítsunk hát megfelelő figyelmet erre a részre, segítünk hogyan!

  • TISZTÍTÁS – Az archoz hasonlóan finom, káros anyagoktól mentes lemosóval tisztítsuk meg lefekvés és fürdés előtt minden alkalommal a nyakat (itt lehetnek smink- maradványok) illetve a dekoltázst is töröljük át alaposan!
  • RADÍROZÁS – A nyak bőre érzékeny, így érdemes szemcsés helyett enzimes peelinget használni, hogy ne dörzsöljük meg nagyon. Legalább kéthetente érdemes innen (is) eltávolítani az elhalt hámsejteket, hogy a megújult bőrt mélyebben táplálhassuk!
  • TONIZÁLÁS – Finom, alkoholmentes tonikkal töröljük át a bőrt a peeling lemosása után, hogy előkészíthessük a szérum vagy a krém, esetleg mindkettő befogadására!
  • SZÉRUM – A ráncosodásra hajlamos részeken alaposan dolgozzunk a bőrben hyaluronsav és kollagén tartalmú szérumot, ezzel növelve a bőr önmegújító folyamatait!
  • KRÉM – Mivel itt kevés faggyúmirigyünk található, ezért szükségünk lehet a zsírok pótlására is. Lipidekben gazdag, ugyanakkor hamar felszívódó készítményt válasszunk, így a szükséges hatóanyagok bevitele után sem marad kellemetlen érzetünk.
  • FÉNYVÉDELEM – A nyakat az arcunk leárnyékolja, így védettebb a napsugarak ellen, de ettől még ide is elér a káros sugárzás. A dekoltázs bőre gyakran „sül le”, főleg a ruhából előtűnő részeken és a pigment foltok is előszeretettel jelennek meg itt. Azért, hogy mindezt megelőzzük, válasszunk magas faktorszámú, ugyanakkor jó felszívódású fényvédő készítményeket!

Azok a plasztikai műtétek és mélyhámlasztások, melyek az arcon rendkívül hatékonynak bizonyulnak, a nyak és a dekoltázs esetében nem kivitelezhetők, így csak rajtunk és a kozmetikusunkon múlik, hogy ezt a bőrfelületet hatékonyan és körültekintően ápoljuk-e, így kerülve el a nem kívánt ráncok kialakulását.

Kedvencünk:

A keresztkötéses kalciumion komplex helyreállítja a bőr feszességét és tömörségét. A proA retinol komplex stimulálja a kollagén termelést, melynek köszönhetően a bőr feszesebb és simább lesz, az arckontúr határozottabb, az Oxygen Infusion System az oxigénmolekulákat felhasználva intenzív oxigenizáló és méregtelenítő hatású. A NeoPEPTID-8 megakadályozza a ráncok képződését, stimulálja a sejteket a kollagén rostok megújítására, növeli a bőr tömörségét.

Az AA OXYGEN INFUSION az oxigénnel dúsított kozmetikumok első generációja, koncentrált ránctalanító hatással. Az innovatív formulának köszönhetően az oxigénmolekulák már az első használat során hozzájárulnak a sejtek oxigenizálásához, fokozzák a sejtek anyagcseréjét, energiát és vitalitást kölcsönöznek a bőrnek.

Az OXYGEN INFUSION SYSTEM segíti a hatóanyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe, ennek eredményeként a bőr láthatóan simább, hidratáltabb és rugalmasabb lesz, feltöltődik energiával és ragyogóan sugárzóvá válik.