5 hiba, amit a szemkörnyék ápolása során Te is elkövetsz

A szépségápolásra valamit is adó hölgyek fürdőszobájában a nappali-és éjszakai krémek mellett arctej, tonik, bőrradír és arcpakolás is fellelhető. A szem ápolására már kevesebben figyelnek, de egy szemkörnyéki krém azért a legtöbb polcon megtalálható. De elegendő ez ennek a kényes területnek a szakszerű ápolásához? Nézd meg mi az az 5 hiba, amit majdnem mindenki elkövet.

  • Make-up maradékok: A legnagyobb hibák egyike, amit elkövethetsz magad ellen az az, ha nem megfelelően távolítod el a sminked. Bőröregítő, irritáló hatása van, a szemed püffedt, ráncos és gyulladt lesz idővel. Használj kifejezetten a szemkörnyék lemosására szolgáló készítményt!
  • A krémezés iránya: Bizony, az sem mindegy, hogyan krémezel a szemkörnyéki krémmel. A legjobb, ha megkéred a kozmetikusodat, hogy mutassa meg számodra az ideális mozdulatsort. Addig is jegyezd meg, kintről befelé, azaz a fültől az orr irányába, finom, inkább lapogató, pötyögtető mozdulatokkal krémezd a szemed.
  • Az arckrém nem megoldás: Az arckrémet arcra fejlesztették, és amíg valami rendkívül jól hat a homlokon vagy az orcán, addig nem biztos, hogy a szem körüli érzékeny bőrre is alkalmazható, sőt! Van, hogy az arckrém kifejezetten irritálja a szemkörnyéket.
  • Nem megfelelő összetevők a krémedben: A szem környékén a legvékonyabb a bőr, faggyúmirigy sem található itt (ezért is szárad ki könnyen) és még a mikrocirkuláció sem mindig tökéletes, főleg ha számítógép előtt ülsz egész nap, nem mindegy hát, hogy mit viszel fel erre a területre. Fontos, hogy hidratáló összetevők mellett mikrocirkulációt elősegítő, sőt lipideket pótló anyagok is legyenek a krémedben.
  • Nem használsz pakolást: És itt nem az arcpakolásra gondolunk. Ahogy az arckrém sem, úgy az arcpakolás sem szemkörnyékre való. Használj direkt erre a területre fejlesztett kozmetikumot, azaz szemkörnyéki pakolást. Heti egy alkalommal, amikor az arcpakolásod használod, keríts sort erre is. A változás szembetűnő lesz!

Nézd meg kedvenc szemkörnyéki pakolásunkat:

2. CELLULAR EYE CONTOUR GÉLPAKOLÁS