MIT KENÜNK MAGUNKRA MANAPSÁG?

Itt a tavasz, felfrissülünk, szeretünk új dolgokat kipróbálni, ugye? Jó ilyenkor körbenézni a szépségápolási termékek piacán is, hogy mi az, ami friss, és mi az ami régebben bevált, de most újra előtérbe került. A bolognai Cosmoprof kiállításon tett hatalmas körsétánk – amiről bővebben itt olvashattok – és az állandó kutató szenvedélyünk ihlette ezt az írást, fogadjátok szeretettel trendi kencés körképünket.

Top hatóanyagok:

Az argán olaj és a shea vaj makacsan tartja magát, nem véletlenül: két nagyon értékes, tápláló, regeneráló hatóanyag. Az évekig háttérbe szorult olajok most újra előkerültek, hiszen a mai kutatások szerint még zsíros bőrre is használhatunk olajakat, csak nem mindegy, hogy milyeneket. Például a teafa olaját, ami az egyik leghatékonyabb pattanás elleni szer, antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Az évszázadok óta használt rózsa évekig tarolt, aztán háttérbe szorult és nosztalgikus illata miatt csak az idősebb korosztály használta. Reneszánszának köszönhetően a fiatalabbak is rákaptak, frissebb, üdébb változata ismét bekerült a kedvenc hatóanyagok közé.

A levendulát nem lehet megunni! Ezt mi is tanúsíthatjuk, hiszen levendulás termékeinket a mai napig percek alatt elkapkodják a kozmetikusok és webshopunk vásárlói is. Tiszta és finom illata, relaxáló illóolaja és antiszeptikus hatása nagyban hozzájárul az üde bőrfelszín megőrzéséhez.

Formabontó csomagolások

Sokszor egy-egy terméket a csomagolása miatt emelünk le az online vagy valódi polcokról, ne is tagadjuk. Nincs is ezzel semmi baj, a kencék fürdőszobánk és fésülködőasztalunk díszei. Ha a szép külső értékes belsőt takar, akkor lehetünk igazán boldogok. Formavilágban alapvetően – szerintünk- két irányzat tarol, az egyik a „klinikai tisztaságot” és letisztultságot hirdető minimál design, a másik pedig a már régebb óta divatos „organikus-country- floral” vonal. Egyre több az újrafelhasznált csomagolóanyag, kevesebb a műanyag, több az üveg – szerencsére.

Készítői műhelytitkok

Egyre több a kézzel gyártott organikus kence, még ha az áruk kissé borsos is, látszik rajtuk, hogy szívvel-lélekkel készülnek. Azoknak, akiknek érzékeny, allergiára hajlamos a bőrük, nem ajánljuk ezeket, ők válasszák inkább a szigorú, steril, klinikai körülmények között készült allergénektől mentes termékeket. Ezek – párhuzamosan a kézzel készített változatokkal – egyre nagyobb teret hódítanak maguknak. Fontos tudnunk, hogy a kencénket hol gyártják, sose felejtsük hát el tudatos vásárlóként elolvasni azt az úgynevezett apró betűs részt. Mi a Beauty Partnernél kedveljük az európai és a kelet- európai gyártású kozmetikumokat, hiszen vásárlóink is itt élnek, az itt szerzett tapasztalatok alapján bőrük igényeihez így igazodhatunk legkönnyebben.

Kedvenceink:

De kedved szerint böngészhetsz a Kedvenc Krémem Webáruházban!