Téli arcápolási rutin

Ahogy azt már tőlünk megszokhattátok, minden évszakban próbálunk nektek segítséget nyújtani a napi arcápolási rutint illetően, így november végéhez közeledve, úgy gondoltuk lassan ideje elhagyni az ősszel használt termékeket és a téli rutint követve felkészíteni bőrünket a kiszáradás és a hideg ellen. Te se várd meg a mínuszokat, gondoskodj időben a megfelelő védelemről.

1.A Smink eltávolítása

A sminklemosók körében újdonságnak számító micellás lemosók még mindig hódítanak és a fagyos hónapokban is megállják a helyüket, különösen akkor, ha valamilyen hidratáló és nyugtató hatású összetevőt is tartalmaznak.

2. Arctisztítás

A megfelelő arctisztító kiválasztásánál fontos megkülönböztetni a bőrtípusokat. Míg egy szárazabb, érzékeny bőr túlságosan kiszáradhat a gél állagú lemosóktól, addig a zsírosabb, vagy kombinált bőr elbírja, sőt, sok esetben igényli is azt, de a szárító, mattító összetevőket, például az uborka, vagy lime inkább hagyjuk a nyári időszakra. Száraz bőrre mindenképp arctej javasolt.

A fakó bőr legjobb ellenszere lehet egy aprószemcsés arclemosó, amely meg-megújítva a bőr legfelsőbb rétegét ragyogó és élettel teli arcbőrt biztosít. Akinek érzékenyebb, vékonyabb a bőre, érdemes kerülnie a túl gyakori radírozást, mert így még inkább kiteszi a hideg okozta ártalmaknak.

3.Tonizálás

A tévhitekkel ellentétben a tonik használata elengedhetetlen a téli hónapokban is, arra azonban figyeljünk, hogy alkoholt ne tartalmazzon szárító hatása miatt, hidratáló hatóanyagokat viszont annál inkább. A tonik visszaállítja a bőr pH egyensúlyát és vízháztartását.

 4. Hidratálás:

Télen válasszunk kicsit zsírosabb állagú hidratáló krémet, az eddig megszokott vizes bázisú helyett, bőrünk fokozott védelmének érdekében. Próbáljunk minél több vitamint tartalmazó krémet választani, így elkerülhetjük a száraz foltok kialakulását az arcunkon. Hetente egyszer rakjunk fel revitalizáló, tápláló pakolást, aki pedig maximális hidratálásra vágyik, annak ajánlatos a krém alá szérumot is bemasszíroznia.

Néhány fontosabb hatóanyag, amelynek érdemes szerepelnie téli kencéidben:
  • A-, C-, E-vitamin: serkentik a kollagén szintézist és növelik a bőr védekezőképességét
  • Hyaluronsav: visszaállítja a bőr hidrolipid egyensúlyát, az egyik legerősebb hidratáló hatóanyag
  • Omega 3-6 zsírsavak: revitalizálják és táplálják a bőrt
  • Természetes növényi olajok (avokádó-, olívaolaj): erősítik a bőr hidrolipid védelmét, ezáltal megakadályozzák a vízvesztést
  • Panthenol (B5-provitamin): A panthenol egy bőrnyugtató és gyulladásgátló hatóanyag, emellett hidratáló és bőrlágyító hatású

kek-super_power_mezo_serum

Smink: A hidegebb időszakban érdemes minden reggel alapozót felvinni a hidratáló krém után, ugyanis védőréteget képez a bőrünkön és védi a külső káros hatásoktól.