…avagy, a nyár kötelező darabjai

A könnyen szellőző ruházat kiválasztása egész évben, de nyáron különösen fontos, hiszen ilyenkor a meleg miatt jobban párologtatunk, verejtékezünk. Ha bőrünk nem tud megfelelően lélegezni, nagy eséllyel alakulnak ki pattanások, pörsenések, főként a kényes területeken!

Mire kell ügyelnünk a ruházatunkat illetően?

  • Kerüljük a műszálas blúzokat, trikókat, illetve azokat a ruhadarabokat, amelyek közvetlenül érintkeznek a testünkkel, mert ezekben a bőr kevésbé, vagy egyáltalán nem szellőzik!
  • Kánikula idején viseljünk bővebb szabású (pl. lenge ruhák, szoknyák), illetve mellkasnál és hátnál nyitott ruházatot!
  • Bár az anyagokat gyakran keverik különböző szintetikus szálakkal, próbáljunk arra törekedni, hogy az általunk kiválasztott textília 100% pamut alapanyagú legyen!

Néhány, kedvelt természetes alapanyag:

  • Pamut: Puha, kényelmes, jól szellőző anyag, kellemes viselet a meleg napokon.  Amennyiben hosszabb utazásra, kirándulásra készülünk, vagy tudjuk, hogy egész nap az irodában kell ülnünk, mindenképp pamut öltözéket vegyünk fel. Hátrányos tulajdonságaként említhető, hogy könnyen gyűrődik, így általában vasalásra szorul, előnyére válik azonban kiváló nedvszívó képessége, ugyanis a pamut 20% nedvességet képes felvenni, anélkül, hogy nedvesnek éreznénk. Teljes mértékben bőrbarát!
  • Lenvászon: Vászonkötésű festett szövetanyag. Szintén jó nedvszívó képességgel rendelkezik, könnyen mosható, gyorsan szárad, ezért nyári ruhák, szoknyák, nadrágok egyaránt készíthetők belőle.
  • Batiszt: Pamutból, lenből, vagy gyapjúból készített finom vászonkötésű szövet. Varrott csipkék, blúz, ruha, ing, fehérnemű készítésére alkalmas.

Hogy bőröd még jobban szellőzzön, használj hetente 2-3 alkalommal testradírt, ami kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket!

Tipp: BIELENDA VEGAN FRIENDLY – NARANCS FESZESÍTŐ HATÁSÚ TESTPEELING