Sminktippek reggeli rohanóknak, tömegközlekedőknek

Biztosan volt már úgy, hogy elaludtál, de nem tehetted meg azt, hogy ez látszódjon rajtad vagy alapvetően nem szeretsz szolid smink nélkül kilépni az utcára. Ha ez így van, előfordulhat, hogy a tömegközlekedési eszközön jut eszedbe, hogy elvégezd a reggeli szépségápolási rutinodon az utolsó simításokat. Van, akinek az autóban sikerül, de ettől mindenkit óvunk, hiszen ezzel könnyen balesetet okozhatsz. A buszon vagy a metrón azonban nem kell foglalkoznod a veszélyekkel, ha nem felszállás vagy leszállás közben kapod elő a sminkfelszerelést, és ha másokat nem zavarsz, igazából miért ne rúzsozhatnád ki magad?

7 tipp:

  • Az első és legfontosabb aranyszabály, hogy ne érj az arcodhoz koszos kézzel! Igen, ez furán hangzik, de meg kell próbálnod úgy sminkelni, hogy ne érj az arcodhoz a kezeddel, csupán a sminktermékekkel.
  • Az alapozást soha ne csináld a buszon, inkább reggel a tükör előtt használj BB vagy CC krémet, amely 2 az egyben, hidratál és némi színt is ad (vagy korrigálja a természetes színedet) és már rohanhatsz is, de hidd el, ha a buszon koszos kézzel kened be az arcod, azzal többet ártasz, mint használsz!
  • Pirosítónak mindig por állagút válassz, számos olyan változat is kapható már, amely az ecset szárából „adagolja” a port, nagyon praktikus!
  • Korrektorból végy ecsetes vagy szivacsos végűt és ezzel dolgozd el a szem alatt és minden olyan helyen, ahol szükséges!
  • Ha kifestenéd a szemhéjad, fogj applikátort és port, ne nyúlj bele a géles állagú tégelyecskés változatokba koszos kézzel!
  • Szempillaspirálból válassz keskenyebb fejűt, mert a ducibbakkal egy óvatlan mozdulattal könnyen monoklit készíthetsz magadnak!
  • Rúzsból válassz közepesen élénk színűt, mert a nagyon intenzív változatok sinusgörbét csinálnak a szádból zötyögés közben!

Azért, ha lehet, ne a buszon sminkelj, de ha már ráfanyalodtál, hát csináld jól, de kérünk, ne csinálj belőle rendszert, hiszen az igazán igényes és szép make up nem rohanás közben, hanem a tükör előtt készül! 

Válassz szájfényeink közül egyet, hogy pillanatok alatt csodás ajkakat varázsolhass magadnak!