MIRE FIGYELJÜNK, HA NÁTHÁSAK VAGYUNK?

Aktuális a téma, igen!

A vírusoknak és baciknak már kedvező az időjárás és a tavaszi allergia szezon is kezdődik lassan, mi pedig egy napsütésesebb napon hajlamosak vagyunk lengébben öltözni, mert nagyon akarjuk már a meleget!

A láz – köhögés – szipogás hármasa jól látható jeleket hagy az arcon. Bár ha betegek vagyunk, inkább ne menjünk sehova, nehogy megfertőzzünk valakit, de ha mégis, az alábbiakat érdemes figyelembe venni sminkeléskor:

  • A nappali hidratáló krémet az orcákon enyhén dörzsölő vagy csipkedő mozdulatokkal vigyük fel, hogy kissé felpezsdítsük a sápadt részeket is.
  • Testszínű helyett inkább hófehér vagy zöld színű, esetleg ún. “camouflage” korrektort használjunk a kipirosodott részeken (pl. orr környéke) és ezt magunkkal is vihetjük táskánkban.
  • Aki a hétköznapokon nem púderezik, ilyenkor az orr környékét és a homlokot finoman hintse be vele, mert a láz vagy hőemelkedés gyakran okozhatja a bőr kifényesedését a kényes részeken.
  • Minden kozmetikumból vízálló vagy tartósabb változatot használjunk: szempillaspirálból a könnyezés miatt, korrektorból az orrfújás miatt, szájfényből pedig a folyamatos cukorka-szopogatás és a köhögés miatt! 😉
  • Kerüljük a piros pigmenteket és a rikító színeket, mert ezek hangsúlyozhatják ki legkönnyebben az arc csúnyán kipirosodott részeit. Ugyanakkor a sápadt pasztellszíneket is mellőzzük, hiszen sápadttá tehet. Maradnak a természetes föld színek és natúr sminkek.
  • Gyakrabban kell hidratálni a kiszáradó bőrfelületeket (pl. orr környéke), sőt éjszakára védőkrémmel (zsírosabb textúrájú) lássuk el őket, hogy regenerálódhassanak!

Mielőbbi gyógyulást kívánunk mindenkinek!

Kedvenc regeneráló krémünk a kiszáradt, irritált és kipirosodó felületekre:

Mélyen hidratálja, regenerálja és nyugtatja a bőrt. A hisztaminszintézis gátlásával a benne lévő cucurbitin gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A borágó-olaj 23% y-linolénsav tartalmának köszönhetően csökkenti a bőrrétegek közötti vízveszteséget és megelőzi a kiszáradás okozta bőrirritációkat. A glicerin növeli a vízmegkötő képességet, rugalmassá és simává teszi a bőrt.