Szőrtelenítés strandszezonban

Kint tombol a nyár, a gardróbokból előkerültek a shortok, a rövid szoknyák és persze a bikinik is! Ilyenkor különös figyelmet fordítunk a szőrtelenítésre, azonban nem csak esztétikai, de egészségügyi okokból sem mindegy, hogy mikor és hogyan tesszük ezt!

Mikor melyiket használjam?

    • Akik sötétebb szőrzettel rendelkeznek, azoknak semmiképp nem ajánljuk a borotválást, mivel a borotva pengéje kettévágja a szőrszálat, aminek így a középső, vastagabb része kerül felszínre és emiatt optikailag erősebbnek tűnik.
    • Ha a gyantázás mellett döntesz, célszerű cukor-, vagy mézgyantát használni, főleg a kényes testrészeken, hiszen ezek kevésbé sértik fel a hámréteget. Az epilátor szintén kíméletes megoldást nyújt, ráadásul barnaságunk is tartósabb lesz.

Szőrtelenítés után tilos a napozás!

Borotválás, gyantázás, vagy epilálás után nem ajánlatos napra menni, mivel a bőrön mikrosérülések keletkeznek és az UV sugárzás következtében könnyűszerrel alakulhatnak ki pigmentfoltok. Ez a szabály persze fordítva is igaz! Napozás hatására a felső hámréteg sérülékeny lesz, ezért a szőrszálak eltűntetését ne időzítsük a napfürdőzést követő órákra!

Uszoda vs. Szőrtelenítés!

Az UV sugarak mellett, a nyilvános medencék is a szőrtelenítés ellenfelei lehetnek. Hogy miért? Epilálás, vagy gyantázás után a nyitott szőrtüszőn át könnyedén bejuthatnak a vízben lévő kórokozók, ami fertőzéshez vezethet.

Vigyázat a piperékkel!

A szőrszálak eltávolítása után próbáljunk természetes eredetű kozmetikumokat magunkra kenni és kerüljük a dezodorok, testápolók használatát. Ennek ellenére a hidratálás nagyon fontos! Az organikus olajok, mint az argán, vagy jojoba olaj, illetve testvajak, például kakaóvaj, vagy a shea vaj, mind kitűnő választás lehet.