Rosaceás bőrök professzionális ápolása

A rosacea manapság nagyon gyakori jelenség. Talán sok ember nem is tudja magáról, hiszen a korai tünetek felismerése nem minden esetben könnyű. Kulcsfontosságú azonban, hogy legkisebb gyanú esetén is minél előbb kezdjük el a bőr megfelelő kezelését és utóápolását.

A kialakulásának okai

A rosacea kialakulásának a pontos oka ismeretlen, azonban a hátterében számos tényező állhat. Okozhatják emésztőszervi betegségek, gyulladás, örökletes tényezők/genetika, magas vérnyomás, változó korral járó hormonális változások, stressz, túl fűszeres ételek rendszeres fogyasztása, túlzott mértékűkávé- és alkohol fogyasztása, hideg- és meleghatás stb. Bizonyos esetekben az arc faggyúkivezető nyílásai körül élősködő Demodex folliculorum atka jelenléte mutatható ki, amely az arc bőrén kiütéssel, gyulladással járó reakciót vált ki.

A rosacea jellemzői

Jellemző vonása az erek fokozott mértékű kitágulása, amelyek idővel az érfalak renyheségéhez vezetnek. Az érfalak elveszítik a rugalmasságukat, értágulatok jelennek meg a bőrön. A rosaceának különböző fokozatai vannak, amely sajnos idővel egyre kellemetlenebb tüneteket okoz, megnehezítve ezáltal a mindennapjainkat.

Csökken az önbizalmunk, szélsőséges esetben depresszióhoz is vezethet. A rosacea nem gyógyítható, a folyamat visszafordíthatatlan, azonban a bőr megfelelő ápolásával, a kiváltó okokra való odafigyeléssel jól konzerválható az adott állapot.

FOKOZATAI


rosacea1

Először többnyire csak az orcákon, homlokon és az állon jelenik meg a bőrpír (erythema). Később már egybefüggően vörös a bőrünk (teleangiectasia), majd megjelennek a nemkívánatos hajszálértágulatok (kuperosa). Előrehaladottabb állapotban pattanás-szerű, gombostűfejnyi kiütésszerű tünetek (rosacea papustulosa), végül pedig bőrmegvastagodások jelennek meg faggyúmirigy és kötőszöveti túlburjánzással. A bőr felszíne egyenetlenné, szederjessé, a bőr lilás-bordós színűvé válik (rinophyma). Ez az állapot már komoly esztétikai problémát okozhat, hiszen idült alkoholista  benyomását keltheti. Ezt az állapotot már nagyon nehezen tudjuk kendőzni, elfedni. Bár kozmetikai szempontból bennünket nem érint, de jó ha tudjuk, hogy az esetek felében a rosacea látáskárosodáshoz is vezethet. Javasoljuk a vendégünknek a rendszeres szemész szakorvosi vizsgálatot.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

PROFESSZIONÁLIS KEZELÉSI LEHETŐSÉGEI

A kezelést illetően figyelembe kell vennünk a vendég bőrének az állapotát, ennek megfelelően készítsük el a kezelési tervet. Mi kozmetikusként a legnagyobb biztonsággal az erythema szakaszban tudjuk kezelni a vendég bőrét. Súlyosabb esetekben elengedhetetlen, hogy együttműködjünk bőrgyógyász szakorvossal is.

Többféle lehetőség közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet, illetve kombinálhatjuk is a kezeléseket.

BIELENDA S .O. S COMFORT

NYUGTATÓ, ÉRFALERŐSÍTŐ ARCKEZELÉS

Minden bőrtípus és korosztály részére, tág, sérülékenykapillárisok, rosaceás vagy irritált, kipirosodott bőr kezelésére vagy megelőzésre.HATÁS: Erősíti a kapillárisok falát, megszünteti a sérülésekből adódó fokozott áteresztő képességüket. Növeli az érfal rugalmasságát, serkenti a mikrocirkulációt. Csökkenti a bőr termoreceptorainak az érzékenységét, hűsíti az irritált bőrt, helyreállítja az epidermisz védő funkcióit. Megszünteti a gyulladásos folyamatokat, csökkenti az irritációkat és a bőrpírt. Ajánlott gyakoriság: 8-10 kezelés kúraszerűen vagy önállóan, megelőző vagy nyugtató kezelésként Kezelés időtartama: 60 perc masszázzsal együtt

MEGNÉZEM A PROFESSZIONÁLIS WEBÁRUHÁZBA!

 

CHANTARELLE RED STOP ARCKEZELÉS

PHA és azelainsavas arckezelés érzékeny, kuperózás, rosaceás bőrre

A RED STOP egy egyedülálló, egész évben alkalmazható kezelés, amelyet célzottan az érproblémákkal küzdő – kuperózás, érzékeny, kipirosodásra hajlamos, rosaceás bőrre fejlesztettek ki.

Ezen bőrtípusok fokozottabban reagálnak a szélsőséges külső és belső tényezők hatására (hőmérséklet ingadozás, szél, napsütés stb), amelyek bőrirritációk kialakulásához vezethetnek, ezért speciális bőrápolást igényelnek.

A kezelés látványosan enyhíti a kipirosodás és az irritáció tüneteit, hidratálja és megnyugtatja a bőrt, bőrmegújító hatású, aktív hatóanyagokra épülő kezelés: laktobioniksavval, glükonolaktonnal, azelainsavval, antioxidáns hatású flavonoidokkal, C-vitaminnal, anti-stressz és nyugtató hatóanyagokkal és növényi kivonatokkal.

LÉZER ALKALMAZÁSA , MINT KEZELÉSI LEHETŐSÉG

A kezelési lehetőségek között megemlíteném a lágylézer és LED terápia jelentőségét, ugyanis a 525 nm hullámhosszú zöld LED fénnyel hatékonyan tudjuk nyugtatni a bőrt, míg a 635 nm hullámhosszúságú pulzáló piros lézerrel a bőrt ellenállóbbá tehetjük. A rosaceás és a kuperózás bőrök ápolásában a Chantarelle lézerkészülékeivel dolgozó kozmetikus partnereink jelentős mértékű és hosszan tartó javulást értek el.

MEGNÉZEM A PROFESSZIONÁLIS WEBÁRUHÁZBA!

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató