Szakértőnk tanácsai rosaceás bőr kezeléséhez

Bizton állíthatom, hogy manapság sokan vannak, akik érzékeny, rosaceás bőrtípussal rendelkeznek. Talán sok ember nem is tudja magáról, hiszen a korai tünetek felismerése nem minden esetben könnyű. Kulcsfontosságú, hogy legkisebb gyanú esetén is azonnal forduljunk szakemberhez, kérjük ki a véleményét!

A rosacea nem betegség, hanem a bőr egyfajta állapota, túlérzékenysége. A rosaceának különböző fokozatai vannak, amely sajnos idővel egyre kellemetlenebb tüneteket okoz,  megnehezítve a mindennapjainkat. Csökken az önbizalmunk, szélsőséges esetben depresszióhoz is vezethet.

A rosacea nem gyógyítható, a folyamat visszafordíthatatlan, azonban a bőr megfelelő ápolásával, a kiváltó okokra való odafigyeléssel jól konzerválható az adott állapot.
  • Először többnyire csak az orcákon, homlokon és az állon jelenik meg a bőrpír.
  • Később már egybefüggően vörös a bőrünk, majd megjelennek a nemkívánatos hajszálértágulatok is.
  • Előrehaladottabb állapotban gyulladt csomók, bőrmegvastagodások jelennek meg faggyúmirigy és kötőszöveti túlburjánzással. A bőr felszíne egyenetlenné, szederjessé válik. Ez az állapot komoly esztétikai problémát okozhat számunkra, amelyet nagyon nehezen tudunk kendőzni, elfedni.

A tüneteket enyhítő, nyugtató hatású kozmetikai kezelésekkel, valamint érfal erősítő hatóanyagokat tartalmazó gyógy-kozmetikumok használatával tünetmentessé tehető ez a bőrprobléma.

Figyeljük meg, hogy mire reagál érzékenyen a bőrünk!

Gyakran a kiváltó ok a szélsőséges – túl meleg vagy túl hideg – hőmérséklet, a túlzottan fűszeres étel, a fokozott stressz, a dohányzás, a mértéktelen kávé illetve alkoholfogyasztás. A kiváltó okok hátterében állhat belső gyulladás vagy örökletes tényezők, a genetika is.

Sokat tehetünk a bőrünk érdekében azzal, ha életmódot váltunk. Minimális odafigyeléssel, a kiváltó okok kiküszöbölésével, bőrünk rendszeres, körültekintő ápolásával visszanyerhetjük az önbizalmunkat, a harmonikus megjelenésünket.