…ÉS A VILÁG A LÁBUNK ELŐTT HEVER!

Ahogy a csizmákat és a cipőket felváltják a falatnyi szandálok, egyre többször elővillan meztelen lábunk. Ilyenkor kellemetlen lehet egy lekopott körömlakk, vagy elhanyagolt sarok. Pár lépéses lábápolási rituáléval azonban mindez elkerülhető, mindössze néhány, könnyen beszerezhető eszközre lesz hozzá szükségünk!

Körömágyi bőr

Ha elég ügyesek vagyunk, magunknak is le tudjuk vágni, de csak erre megfelelő, speciális bőrvágó ollóval és elegendő ideig (minimum fél óra) történő áztatás után. Miután eltávolítottuk a felesleges bőrt, kenjük be körömágyápoló olajjal.

Bőrkeményedés

Meglehetősen ápolatlan hatást tud kelteni, ezért ennek eltűntetésére különösen figyeljünk. Csak a legbátrabbak végezzék ezt a folyamatot otthon, a többiek bízzák magukat szakemberre. Amennyiben saját kezűleg pedikűrözünk, lábainkat áztassuk illóolajos, vagy fürdősóval ellátott langyos vízben, hogy a bőr kellőképpen felpuhuljon. Ilyen lábfürdőt hetente többször is vehetünk, hiszen amellett, hogy élénkíti és regenerálja a bőrt, a vérkeringést is serkenti.

Körmök

A körmök hosszánál meg kell találnunk az arany középutat! Ne vágjuk teljesen tövig, de hosszú se maradjon, kb. 1-2 mm-es sávot hagyjunk. A széleknél sose vágjuk le, mert ez benövéshez vezethet. Ha barázdás a körmeink felszíne, reszeljük le körömradír segítségével, majd polírozzuk fényesre. Szükség esetén használjunk alaplakkot!

Lakkozás

Manapság divatos a kifejezetten lábra kifejlesztett körömlakk. Az antibakteriális formulának köszönhetően megelőzi a köröm elszíneződését és hosszan tartó védelmet biztosít, ráadásul többféle színben kapható, így kedvünkre válogathatunk az árnyalatok között. Próbáljunk alkalomhoz, illetve a lábbelinkhez illő színt választani.

Hidratálás

Az igazán ápolt hatás érdekében, minden este, lefekvés előtt, masszírozzuk át lábfejünket valamilyen hidratáló krémmel, vagy testápolóval.