ADATVÉDELEM  |  Kérdésed lenne? Hívj minket: + 36 1 338 10 47  | Fax: +36 1 799 88 62

ZSÍRHIÁNYOS BŐR

Mérsékelten zsírhiányos, felszíni vízhiányos bőr

Zsírhiányos bőrnél kevesebb zsíranyag képződik a bőrben, amely a szaruképződés zavarához vezet. A szaruréteg nem megfelelő kialakulása a vízmegkötő faktoroknak sem kedvez, ennek következtében a keratin nem képes megfelelően hidratálódni.

Miről ismered fel?

Fénytelen, fakó színű, pórusai zártak, kissé érdes tapintású, pattanások ritkán jelennek meg rajta, általában az orr hajlataiban. Színe üde, azonban a hűvös, szeles időre könnyen kipirosodással reagál.

Ápolása

A fő cél, hogy minél több nedvességet juttassunk a bőrbe, pótolva ezzel a fennálló vízhiányt. Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk sok lédús zöldséget, gyümölcsöt és mellőzzük a túlzottan sós és cukros ételeket. Kerüljük a glicerint vagy mézet tartalmazó kozmetikumokat, mert ezek erős vízelvonó hatással bírnak.

Az arclemosó gélt érdemes arctejre cserélni és válasszunk hámképző, gyulladáscsökkentő hatású tonikot. A megfelelő hidratálókrém nagyon fontos védő szerepe miatt, különösen hűvös, szeles időben.

Fokozottan zsírhiányos, felszíni vízhiányos bőr
Miről ismered fel?

Matt fényű, zárt pórusú, komedót a bőrön nem találunk. Érdes tapintású, gyakran hámlik, érzékeny, könnyen kipirosodik.

Ápolás

Fő cél a hámképzés normalizálása, a keratin megfelelő hidratációjának biztosítása és a gyulladásos folyamatok csökkentése.

Az arc tisztítása kizárólag arctejjel történjen, kerüljük a vízzel történő arcmosást. Az arc felfrissítésére gyulladáscsökkentő, azulénos tonikot használjunk. Tápláló, hidratáló krémet minden alkalommal vigyünk fel a bőrre és ápoljuk kényeztető pakolásokkal. A zsíros krémeket kerüljük.

Ajánlott kozmetikumok