ZSÍRHIÁNYOS BŐR

ZSÍRHIÁNYOS BŐR

Mérsékelten zsírhiányos, felszíni vízhiányos bőr

Zsírhiányos bőrnél kevesebb zsíranyag képződik a bőrben, amely a szaruképződés zavarához vezet. A szaruréteg nem megfelelő kialakulása a vízmegkötő faktoroknak sem kedvez, ennek következtében a keratin nem képes megfelelően hidratálódni.

Miről ismered fel?

Fénytelen, fakó színű, pórusai zártak, kissé érdes tapintású, pattanások ritkán jelennek meg rajta, általában az orr hajlataiban. Színe üde, azonban a hűvös, szeles időre könnyen kipirosodással reagál.

Ápolása

A fő cél, hogy minél több nedvességet juttassunk a bőrbe, pótolva ezzel a fennálló vízhiányt. Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk sok lédús zöldséget, gyümölcsöt és mellőzzük a túlzottan sós és cukros ételeket. Kerüljük a glicerint vagy mézet tartalmazó kozmetikumokat, mert ezek erős vízelvonó hatással bírnak.

Az arclemosó gélt érdemes arctejre cserélni és válasszunk hámképző, gyulladáscsökkentő hatású tonikot. A megfelelő hidratálókrém nagyon fontos védő szerepe miatt, különösen hűvös, szeles időben.

Fokozottan zsírhiányos, felszíni vízhiányos bőr
Miről ismered fel?

Matt fényű, zárt pórusú, komedót a bőrön nem találunk. Érdes tapintású, gyakran hámlik, érzékeny, könnyen kipirosodik.

Ápolás

Fő cél a hámképzés normalizálása, a keratin megfelelő hidratációjának biztosítása és a gyulladásos folyamatok csökkentése.

Az arc tisztítása kizárólag arctejjel történjen, kerüljük a vízzel történő arcmosást. Az arc felfrissítésére gyulladáscsökkentő, azulénos tonikot használjunk. Tápláló, hidratáló krémet minden alkalommal vigyünk fel a bőrre és ápoljuk kényeztető pakolásokkal. A zsíros krémeket kerüljük.

Ajánlott kozmetikumok

View Details

aa prestige pure skin arcfesték lemosó tej minden bőrtípusra

View Details

yellow rose lait demaquillant arctisztító tej

View Details

yellow rose lotion azulene arctonik száraz, érzékeny bőrre

View Details

yellow rose ananász krémpakolás normál vagy száraz kipirosodott, irritált bőrre

View Details

yellow rose carotene krémpakolás normál és száraz bőrre

View Details

yellow rose azulene krémpakolás normál vagy száraz, érzékeny bőrre

View Details

organique pumpkin line ultra hidratáló arckrém sütőtökkel