Kérdésed lenne? Hívj minket: + 36 1 338 10 47  | Fax: +36 1 799 88 62

VÍZHIÁNYOS BŐR

Vízhiányos bőr esetében a bőr víztartalma eltér az optimálistól. Kétféle típusát különböztetjük meg, beszélhetünk felszíni-, illetve mélyrétegi vízhiányról.

Felszíni vízhiányos bőr

Általában zsírhiányos (alipikus) bőrtípus esetében alakul ki. Miért? Zsírhiányos bőrnél kevesebb zsíranyag képződik a bőrben, amely a szaruképződés zavarához vezet. A szaruréteg nem megfelelő kialakulása a vízmegkötő faktoroknak sem kedvez, ennek következtében a keratin nem képes megfelelően hidratálódni.

Miről ismered fel?

Fénytelen, fakó színű, pórusai zártak, kissé érdes tapintású, pattanások ritkán jelennek meg rajta, általában az orr hajlataiban. Színe üde, azonban a hűvös, szeles időre könnyen kipirosodással reagál.

Ápolása

A fő cél, hogy minél több nedvességet juttassunk a bőrbe, pótolva ezzel a fennálló vízhiányt. Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk sok lédús zöldséget, gyümölcsöt és mellőzzük a túlzottan sós és cukros ételeket. Kerüljük a glicerint vagy mézet tartalmazó kozmetikumokat, mert ezek erős vízelvonó hatással bírnak.

Az arclemosó gélt érdemes arctejre cserélni és válasszunk hámképző, gyulladáscsökkentő hatású tonikot. A megfelelő hidratálókrém nagyon fontos védő szerepe miatt, különösen hűvös, szeles időben.

Mélyrétegi vízhiányos bőr

Mélyrétegi vízhiányos bőrről akkor beszélhetünk, ha a bőr felszíni vízhiányán túl, a mélyebb rétegeiben, az irhában és a bőraljában is vízhiány alakul ki. A mélyrétegi vízhiány szinte mindig együtt jár a felszíni vízhiánnyal.

Miről ismered fel?

Színtelen, áttetsző bőr, pórusaiban sötét színű komedókkal. Felszíne érdes, rugalmatlan, hamarabb megjelennek rajta a ráncok.

Ápolása

A hidratáló arctejnek és toniknak szinte kötelező darabnak kell lennie a fürdőszobapolcunkon. A magas víztartalmú, hidratáló krémeknek is állandó helyet kell biztosítanunk, arra azonban ügyeljünk, hogy ne tömítsük el a pórusokat. Hetente néhány alkalommal iktassunk be pakolásokat, maszkokat. Ajánlott a magas C- és E-vitamin tartalmú készítmények, valamint a fényvédő krém használata.

Ajánlott kozmetikumok

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj első kézből újdonságainkról, akcióinkról bőröd otthoni ápolásához!

Válassz hírleveleink közül!

Amennyiben kozmetikus vagy és

szeretnél értesülni tréningjeinkről,

kezeléseinkről, újdonságainkról!

vagy

Amennyiben nem vagy kozmetikus,

de szeretnél értesülni újdonságainkról, 

akcióinkról bőröd otthoni ápolásához!

LEGYÉL TE AZ ELSŐ!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj első kézből

tréningjeinkről, kezeléseinkről, újdonságainkról!

* A személyes adatok harmadik fél   részére nem kerülnek kiadásra!

GRATULÁLUNK!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Kozmetikumok otthoni felhasználásra

Tanácsok, ajánlások, termékek az otthoni bőrápoláshoz

Kozmetikumok professzionális felhasználásra

Tréningek, kezelések, segédanyagok kozmetikusok részére