ADATVÉDELEM  |  Kérdésed lenne? Hívj minket: + 36 1 338 10 47  | Fax: +36 1 799 88 62

KOMBINÁLT BŐR

A legelterjedtebb bőrtípus, az egyes alapbőrtípusok kombinációja. Gyakorlatban előfordul pl. zsírhiányos, felszíni vízhiányos bőr mélyrétegi vízhiánnyal párosulva vagy seborrhoeás bőrtípusok normál bőrrel vagy mélyrétegi vízhiánnyal. A vízhiány a normál bőr kivételével minden bőrtípusnál felléphet.

Gyakran jelenik meg a T-zóna zsírosodása, amely a homlok, az orr és az áll területét érinti. Mit tehetsz ebben az esetben?
  • Használj megfelelő arctisztítót! Ha zsíros bőrrel küzdesz, válassz kifejezetten zsíros bőrre kifejlesztett arclemosót! A gél alapú tisztítók nagyon hatékonyak, megszüntetik az olajos csillogást és kitisztítják a pórusokat.
  • A pórusösszehúzó pakolások is hasznosak lehetnek, de csak a nagyon zsíros bőr esetében, mivel ezek a készítmények felszívják a felesleges faggyút.
  • Használj célzott pakolást a kényes részeken, hetente legalább egyszer! Fontos, hogy zsíros, aknés bőrre kifejlesztett terméket válassz, a teafás vagy agyagos pakolásokkal szép eredményt érhetsz el. Amennyiben kombinált bőrt tudhatsz magadénak, csak a T-vonaladra rakd fel a pakolást, annak érdekében, hogy elkerüld az orcák kiszáradását.
Ajánlott kozmetikumok