Hogy a komor idő ellenére Te ne szürkülj be!

Beköszöntöttek az esősebb napok, de a sminkekben azért még találkozhatunk vidámabb színekkel. Minden évben megihleti a szakembereket a természet megannyi- főként meleg színű- árnyalata, így ne csodálkozzunk, ha ismét összefutunk a burgundival, az okkersárgával, a méregzölddel vagy a földszínek szinte minden árnyalatával.

  • A burgundi nem csak a sminkek világába, de a ruhák közé is belopta magát, így érdemes belőle beszerezni egy-egy darabot. A burgundi rúzs pedig szinte kötelező elem.
  • Aki a hidegebb színekkel jobban boldogul (bőrtónusát tekitve), az a szedres-szilvás irányvonalon nézelődjön, ami az ajkakat illeti.
  • A régóta érvényes szabály még mindig él: vagy szem-, vagy szájhangsúlyos legyen a smink, a kettő együtt túl sok, leginkább, csak estélyre való!
  • Ha a szemünket szeretnénk kiemelni, akkor az elnagyolt, merész vagy leheletfinom karcsú tusvonal is nagyon menő, de a füstös festés sem ment ki a divatból, csak fekete helyett próbáljuk ki sötétbarnával vagy mélykékkel.
  • Ami a fényeket illeti, a nyári bronzok meleg fénye az őszi sminkekbe is belopózott, de inkább szaténos csillogással vonja be azokat.
  • Az arc továbbra is „nude” azaz szinte meztelen, alapozók helyett BB és CC krémek uralják a terepet. Még ha a smink nem is marad láthatatlan, az alapozás akkor is nagyon finom, leheletnyi.

Ha röviden és tömören össze kéne foglalni, hogy milyen a menő smink idén, azt mondanánk: CC krém az arcon, finom pír az orcákon, vékony, fénylő tusvonal a szempillák tövében, bőséges spirálozás és egy matt burgundi rúzs.