Avagy, mit vigyünk magunkkal a hátizsákban?

Öltözködés

Főként ősszel nagyon becsapós tud lenni az időjárás, ezért fontos a réteges öltözködés, különösen akkor, ha túrázni indulunk. A réteges öltözködéssel javítjuk saját komfortérzetünket, ha melegünk van, akkor le tudunk venni egy-egy réteget, így elkerülhetjük az esetleges meghűlést. Ha „keményebb” túrára indulunk, szerezzünk be speciális túraöltözéket, ami elvezeti az izzadtságot. A pamut ruházat például nem jó választás, mivel magába szívja a nedvességet és szeles időben könnyen megfázhatunk.

Cipő

Legalább annyira fontos, mint a megfelelő ruházat kiválasztása. A legjobb, ha kimondottan erre a célra kifejlesztett túrabakancsot húzunk a lábunkra, amely jól alkalmazkodik a terep viszontagságaihoz. Ha viszonylag ritkán járunk kirándulni, nem szükségszerű beruházni drágábbnál drágább bakancsra, de mindenképp ügyelnünk kell arra, hogy a cipőnk kényelmes legyen, és testreszabott kialakítással rendelkezzen.

Ezután már nincs más dolgunk, mint fogni egy könnyű hátizsákot és belepakolni a legszükségesebb dolgokat, ám itt jön a sokak által feltett kérdés, hogy „mi is kerüljön a hátizsákba?”

  • Esernyő, vagy esőkabát: A kettő közül valamelyik mindenképp legyen nálunk, hiszen lakott területtől távol meglehetősen nehéz fedett helyet találni. Persze az időjárás előrejelzést figyelve következtethetünk, de sosem lehetünk benne biztosak, mikor kap el minket egy kiadós zuhé.
  • Kulacs: Ilyenkor nincs szükségünk annyi folyadékra, mint nyáron, ezért elegendő egy kisebb méretű kulacs. A tea a legjobb megoldás, élénkít, és jól jön, ha egy kis felmelegedésre vágyunk.
  • Szúnyog és kullancsirtó spray: Az erdő közepén járva könnyűszerrel belefuthatunk nem kívánatos rovarokba. Sokan nem tudják, de a kullancscsípés veszélyes is lehet, ha a kullancs valamely kórokozóval fertőzött, ezért mindenképp vigyünk magunkkal sprayt, ami távol tartja a vérszívókat és élősködőket.
  • Kézkrém: A bőrünk védelméről a kirándulás alatt sem szabad megfeledkeznünk! A kezünk az egyik olyan terület, amely leginkább ki van téve a külső hatásoknak, illetve itt a legvékonyabb a bőr, ennek következtében könnyen kiszárad. Ne hagyjuk otthon a kézkrémet!
  • Arckrém: A kezünk mellett, az arcunk a másik olyan érzékeny terület, ahol a védekezés elengedhetetlen. Nem csak a hidratálás fontos, a fényvédelemre is ügyelnünk kell, hiszen a napsugaraknak még ilyenkor is van erejük. Válasszunk fényvédővel ellátott arckrémet.
  • Ajakápoló: A táskádban még biztosan maradt hely egy csodás illatú ajakápolónak, amivel megóvhatod ajkaidat a kiszáradástól.

TIPP:

 

AA ETHNIC BEAUTY – HIMALÁJA RITUÁLÉ KÉZ ÉS KÖRÖMÁPOLÓ KRÉM-MASZK

BIELENDA ROSE CARE – HIDRATÁLÓ HATÁSÚ N/É ARCKRÉM

 

BIELENDA CRAZY KISS – MÁLNA AJAKÁPOLÓ