Önbarnítás ősszel

Most, hogy már alig élvezhetjük a napsugarakat, sokan nekilátnak a hámlasztásnak, mikrodermabráziónak, alapos testpeelingezésnek és minden olyan szépészeti folyamatnak, ami napsugarak nélkül végezhető igazán hatékonyan. Aki viszont szeretné még egy darabig megőrizni a nyár végén megszerzett barnaságát, annak a szolárium és az önbarnítás marad. Meg persze egy hosszabb nyaralás a Bahamákon, de ha ez mégsem jönne össze, akkor érdemes körülnézni a jobbnál jobb kencék közt.

Tippek azoknak, akik szívesen megőriznék a nyári barnaságot:

  • Ha még barna vagy, akkor igyekezz minél jobban hidratálni a bőrödet és használj intenzív, víz visszapótlására alkalmas készítményeket, ezek lehetnek after sun készítmények is vagy olyan testápoló szerek, amelyek hidratáló hatással bírnak.
  • Ha már vesztettél barnaságodból, de még nem vagy hófehér válassz bronzosító vagy önbarnító krémet, ami szépen fokozatosan fejti ki hatását és napról napra kissé barnábbá varázsol.
  • Nagyon-nagyon óvatosan szoláriumozz, ha nem szeretnéd kiiktatni az életedből a barnító csöveket, válassz minőségi szalont és csak pár perces kúrát alkalmanként, ugyanis a szolárium UVA sugarai intenzíven öregítik a bőrt, hiszen ezek felelősek a későbbi ráncok kialakulásáért.

Hogyan használd az önbarnítót?

Ha az önbarnító mellett döntöttél, akkor készülj fel alaposan és tudatosan a használatára. Alábbi tippjeink segítségével mindez gyerekjáték lesz!

  • Fürödj le kellemesen meleg vízben (ne forróban, mert az szárítja a bőrt!), hogy bőröd felpuhulhasson.
  • Használj intenzív testpeelinget, erre a célra válassz valamilyen kávés cukros vagy sós változatot, hogy két legyet üthess egy csapásra: feszesíts és radírozz egyidőben.
  • Öblítsd le magadról teljesen a peeling maradványait.
  • Törölközz meg alaposan, majd kend be magad az önbarnítóval úgy, hogy sehol se maradj foltos a későbbiekben! Érdemes testrészenként, azon belül pedig sávonként haladni, hogy biztosan ne maradjanak „üres” területek.
  • Ha bekented magad mosd le alaposan a kezed körömkefével és folyékony szappannal, hogy a körömágyak és körömvégek ne sárguljanak meg.
  • Ne öltözz fel, vagy ne feküdj be az ágyba, amíg a készítményt maradéktalanul fel nem szívta a bőröd, így biztos, hogy sehol nem hagysz barna vagy sárga foltokat magad után.

Az önbarnítást érdemes hetente 1-2 alkalommal elvégezned azért, hogy folyamatosan egyenletes maradjon a színed. Ha a készítmény foltosan kopna, egyszerűen hívd segítségül a bőrradírt és egy szempillantás alatt tüntesd el a színt.