Nagymamák praktikáinak modern változatai a szépségápolásban

Számos olyan házi praktika, otthon is elkészíthető kence létezik, amely már a nagymamáink „fegyvertárában” is szerepelt. A régi időkben közel sem volt ennyi kozmetikum, így őseink kénytelenek voltak a természet erejére hagyatkozni. Ma már csak kevesen alkalmazzák ezeket a fortélyokat, azonban van néhány ősi recept, amit a szépségipar is előszeretettel használ fel termékei előállításához.

Frissítő uborka

Az uborkát régóta használjuk a szemünk felfrissítésére, hiszen halványítja a sötét karikákat és csökkenti a duzzanatokat. Magas nedvesség- és ásványi anyag- tartalma miatt feltölti a szem körüli területet és kisimítja a ráncokat. A legtöbb szemkörnyéki krém elengedhetetlen alapanyaga lett.

Ubis kedvencünk:

3. CELLULAR EYE CONTOUR SZEMKÖRNYÉKI KRÉM

Üdítő rózsavíz

A rózsavizet nem csak a nagymamáink használták, de már az ókorban is ismerték bőrszépítő tulajdonságát. A rózsavíz előállításához nincs szükséged másra, mint néhány friss rózsasziromra és vízre. A szirmokat felöntjük vízzel, feltesszük főni, majd a forrás előtt levesszük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni a főzetet. A lehűtött rózsavizet ezután többféleképpen is hasznosíthatjuk. Egyrészt italként fogyasztva, másrészt külsőleg, például tonikként, vagy szájöblögetőként alkalmazva. Puhává varázsolja a bőrt és antioxidáns tartalma miatt kisimítja a ráncokat, ezért számos arckrém és pakolás összetevője.

Rózsás kedvencünk:

 

Kezelés tipp:

EYE LIFT KEZELÉS