Tanácsok pályakezdőknek

 

„A kozmetikus szakma manapság nagyon népszerű, ugyanakkor felelősségteljes és a kezeléseken bőven túlmutató munka. Egy jó kozmetikus nem csak a vendég arcát vagy testét, hanem lelkét is ápolja. A kozmetikus bizalmi szerepe egy nőgyógyász, fogász vagy épp pszichológus szerepéhez is mérhető. Akik gyakorolják általában energikus, önálló, karakteres és nagyon nőies nők.”

Mondja Weber Erika a Beauty Partner kozmetikus szakoktatója és vezető trénere.

 

Hol érdemes tanulni?

Éppen nem is olyan régen változott a szakképzés rendszere, így a kozmetikusok hosszabb ideig, ugyanakkor több dolgot is tanulnak (pl. kéz-és lábápolás).”Egy kozmetikus embereket kezel, ha nem elég felkészült, kárt tehet a vendégeiben…”– figyelmeztet Erika. Akinek komoly az elhatározása, hogy erre a pályára lép, annak a nagymultú, színvonalas iskolák képzéseit kell keresnie: az olyanokat, ahol az elméleti oktatás is fontos, mert a technika, az eljárások gyorsan változnak ebben a szakmában, viszont az alapok mindig állandóak maradnak.

  • Ha most épp egy ilyen intézményben ülsz, akkor nagyon szerencsés vagy!

Hogyan lehet érvényesülni?

Egy kezdőnek körülbelül két év kell és akár többszázezer forint befektetés is kell ahhoz, hogy sikeressé váljon. Sok-sok gyakorlás, türelem, leleményesség kell a vendégkör kiépítéséhez, hogy aztán meg is maradjon. Az egyéni vállalkozói forma helyett vannak, akik alkalmazottként dolgoznak, de ez a ritkább változat. Alkalmazottként nem csak kozmetikákban, de a gombamód szaporodó spakban, wellness centrumokban, hotelekben is el lehet helyezkedni.

Milyen életformával jár?

A kozmetikusok maguk osztják be az idejüket, többnyire vállalkozók, ezért nem is mondanak nemet a vendégeknek, akik sokszor csak este vagy hétvégén érnek rá. Így aztán megesik, hogy a kozmetikus este 9-ig is bent van az üzletben, gyakran a saját szabadidejéről mond le a vendég érdekében. Elmondhatjuk tehát, hogy kozmetikusnak lenni nem egy családcentrikus állás, ennek ellenére rengeteg pluszt vihet az életedbe, ha odaadóan és szenvedélyből csinálod.

Összefoglalva lássuk tehát miért is jó kozmetikusnak lenni!

  • Mert sok emberen segíthetsz, legyen az szakmai, vagy egy személyes jó tanács, bőrprobléma, amit megoldasz, vagy csupán egy fiatalító kezelés, amitől bárki megújulhat.
  • Megszépíted az embereket, amitől boldogabbak lesznek és ez a boldogság rád is visszaszáll.

A Beauty Partner számos módon segít a kozmetikus tanulóknak.

Két program áll rendelkezésre:

Bielenda Student Program:

  • iskolákat támogatunk, hogy a tanulók tudjanak gyakorolni professzionális termékekkel
  • valamint Vizsgaszettet kínálunk, mely kabin kiszerelésű termékeket foglal magába és minden bőrtípusra össze tud állítani a tanuló kezelést, kezelési tervvel együtt. A nagykerárhoz képest fél áron kínáljuk kizárólag tanulók részére.

Bielenda Start Program:

Olyan csomagot kínálunk már frissen végzett kozmetikusoknak, melyek el tudják indítani szalonjukat, mivel komplett kezelés csomagot adunk, a nagyker árhoz képest 20% kedvezménnyel.

Érdeklődni itt tudtok: dorottya.molnar@beautypartner.hu

A www.kozmetikusplaza.hu zárt webáruházunkban az összes általunk forgalmazott márkát megtalálod és nagykereskedelmi áron tudsz vásárolni, regisztráció után:

Bielenda (Professzionális és lakossági készítmények is vannak)
Yellow Rose (Professzionális és lakossági készítmények is vannak)
Chantarelle (lézergépek és ehhez tartozó készítmények, valamint professzionális és lakossági készítmények is vannak)
AA , Oceanic , Lift 4 Skin , Long 4 Lashes, Long Lashes Forever, (ezekből csak otthoni használatra vannak készítmények)
Farmona (professzionális kéz és lábkezelések, valamint lakossági készítmények hajra, testre, arcra is)
Make-up Studio (professzionális sminkmárka)