Hasznos tengeri hatóanyagok

Kaviár

A kaviárt először a páratlan szépségű Sissy császérné használta pakolásként. Nem véletlenül, hiszen ez a tengeri csemege nem csak az ételek körében számít különlegességnek, a kozmetikai ipar is előszeretettel használja fel luxuskozmetikumok alapanyagaként. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően csodákat tesz a bőrrel; fokozza a rugalmasságát, serkenti a kollagéntermelést , ezért gyakran a fiatalság elixírjeként emlegetik.

Kagyló

Az egyetlen vízi környezetben létrejövő drágakő a tenger egyik ritkaságának számít, nehéz fellelhetősége miatt. Csak azokban a kagylófajtákban találhatunk gyöngyöt, amelyek gyöngyházat termelnek, igazgyöngy például csak minden húszezredik kagylóban képződik.  Az ásványi anyagokban és mikroelemekben rendkívül gazdag gyöngy-kivonat gyulladáscsökkentő, hidratáló, valamint bőrfiatalító hatású.

Alga

A hatóanyagokban gazdag algák, legyen akár kék, zöld, barna, vagy vörös, sokrétűen használhatók fel a szépségápolás területén. Az algákban található ásványi anyagok és nyomelemek szabályozzák a bőr anyagcsere-folyamatait, a poliszacharidok, azaz a cukorvegyületek pedig növelik a regeneráló képességét, illetve akné kezelésére is alkalmasak antibakteriális hatásuk miatt. Mivel fokozzák a kollagénképződést és megkötik a nedvességet, sok esetben készítenek belőle pakolásokat, ránctalanító krémeket.

Aki professzionális bánásmódban szeretne részesülni, mindenképp próbálja ki az „Acne Stop” arckezelést, melynek része  a Laminaria-, Fucus-, és Spirulina algákkal gazdagított mélytisztító, méregtelenítő iszappakolás.