Kedvenc őszi cipőink

„Egy nőnek sosem lehet elég cipője”-tartja a mondás. (És ez így is van!)

Nem véletlenül, hiszen annyiféle szín, anyag, fazon létezik, hogy cipős szekrényünkben képtelenség egyetlen egy párt tartani. Még egy évszakon belül is több fazonra van szükségünk, kell egy szaladgálós, egy sportos, egy elegáns, egy meleg és még sorolhatnánk, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Most megpróbáljuk összefoglalni, melyek lesznek az évszak legütősebb darabjai.

Csak lazán!

A nyár legnagyobb slágere a slip-on cipők szélesebb körökben való elterjedése volt, és úgy néz ki ez a hullám ősszel is töretlenül tartja majd magát. A gumitalpú, „belebújós” cipők egyébként a 90-es évek elején voltak divatosak, most azonban megreformálva, új színeket és anyagokat alkalmazva ismét visszatértek. Legnagyobb előnyük, hogy rendkívül kényelmesek és praktikusak.

Slip-on Burlesque    Slip-on River Island    Slip-on ZARA

Visszafogott elegancia

Néhány évvel ezelőtt, amikor divatba jöttek a lekerekített orrú cipők, szinte ciki volt hegyes orrú cipőben megjelenni. Idén nagyot fordult a magas sarkú topánkák divatja, a platform talp egyre inkább eltűnőben van, ami pedig a cipőorrokat illeti, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy újra a hegyes orr a menő. Szintén nyáron vált trendivé az oldalt nyitott fazon, ami a boltok polcain ősszel is visszaköszön kicsit sötétebb színekben.

Jimmy Choo    ZARA (2)

Pántok fogságában

Akik kicsit bizonytalanul mozognak a magas sarkúban, tökéletes választás lehet egy pántos verzió. Egyetlen dologra kell ügyelnünk, ha kicsit vastagabb, vagy rövidebb a lábunk, semmiképp ne hordjuk ezt a fazont. A hegyes orrú cipő nem éppen a legkényelmesebb, viszont annál inkább nőies viselet.

Gucci    Jimmy Choo 2    142lividgsx_blackblack_side

Fémes csillogás

A fém pántok, láncok és berakások fénykorukat élik idén. Leginkább feketével kombinálva találkozhatunk velük, de más színnel párosítva is jól mutatnak. A fémhatású pántok igazán extravagáns megjelenést kölcsönöznek.

Dior    alberta_ferretti     Gucci 2

Rövidre szabva

Ha tavaly nem tetted meg, idén mindenképp szerezz be egy extra rövid szárú bokacsizmát. Farmerral, szűk szárú nadrággal komfortos és meleg viselet, de szoknyával, vagy ruhával is hordhatjuk. Legutóbb a 80-as években hordtak ilyet a nők, most újra virágkorát éli, gyakorlatilag minden szín és anyag megengedett. A barna, fekete, bordó még mindig népszerű, de belefuthatunk fehér, vagy ezüstszínű darabokba is.

letöltés    Michael Kors

Felkészülve a télre

Már ősszel is lehetnek olyan hideg napok, amikor legszívesebben ki sem mozdulnánk otthonról. Ilyenkor nem árt, ha van kéznél egy jó meleg, bélelt bakancs. A fűzős, magas szárú lábbelik nagyon trendik, kényelmesek, és ami a legjobb, hidegállóak. J

Timberland baki