Hogyan rendezzük be kozmetikánkat?

Ha most tervezed elsőkép001 üzleted nyitását vagy éppen felújítanál, biztosan sok kérdés megfordult már a fejedben. Szerencsére apróbb trükkökkel és fortélyokkal könnyen csodaszép környezetet varázsolhatsz.

Szakértőnk, Ikotics Krisztina, a Chili Design lakberendezője maga is vezetett korábban kozmetikai szalont, így segítségével könnyen összeszedhettük a legfontosabb tippeket, íme:

 

 

 

 

  • Ha új helyiséget alakítasz ki, válassz a járólap helyett laminált parkettát. Léteznek teljesen valósághű fahatású, mosható, kopásálló típusok. Melegebbé, otthonosabbá varázsolja a helyiséget és a lépészajt is csökkenti és adott esetben költséghatékonyabb is.
  • A világos falszínek a tisztaságot, harmóniát képviselik, de a megszokott fehér helyett kellemesebb hatást érünk el bézs vagy fahéj árnyalatokkal. A fehér szín a textíliákban úgyis megjelenik majd, gondolj csak a fejpántokra, törölközőkre, beöltöztető ruhákra.
  • Fontos, hogy a helyiség jól szellőző legyen, de senki ne láthasson be, így válassz az ablakra olyan fedést, amely jól átereszti a fényt, de nem átlátszó.
  • Egy kozmetika berendezésénél mindig jó ötlet a természetességet hangsúlyozni, ezért a bútorokban is megjelenhet a famintázat, fahatás. Egy-egy falfelületre kerülhet kőburkolat vagy a manapság népszerű kőhatású, mosható designburkolat. Meglévő üzletedet is szebbé teheted azzal, ha egy falfelületen változtatsz egy keveset.
  • A lámpákat úgy helyezd el, hogy a vendég ne érezze magát “műtőasztalon”. Masszírozáshoz jól jöhet egy kis hangulatvilágítás. Számos helyen kaphatsz kellemes fényű illatgyertyákat, mécseseket, ezek is jó szolgálatot tehetnek.
  • A kezelőágyakat lehetőség szerint a bejárattól távolabb helyezd el. A kozmetikusnak kényelmes, de vendégként nem jó érzés, ha a munkapult a kezelőszék mögött van, inkább mellette vagy előtte helyezd el.
  • Sok helyen nem megoldható a kabin rendszerű kezelés. Itt paravánnal megoldhatjuk az intimitás kérdését. Ha már paravánt használunk, egyúttal ez egy reklámfelület is lehet valamelyik exkluzív termék logójával, erre a célra gyártott képekkel.
  • A kabintermékek és eszközök  a pulton nem nyújtanak túl szép látványt, praktikusabb zárt szekrényben tárolni őket. Az adott kezeléshez kis porcelán vagy üveg edényekben előre kikészítheted a megfelelő mennyiségű krémet, pakolást, stb. Ha forgalmazol lakossági termékeket, akkor azokat a vendég számára jól látható helyen, üveges szekrényben érdemes elhelyezni, hogy látványuk minél csalogatóbb legyen.

Ne feledd,a kellemes és tiszta környezet kialakítása egy szalonban nem csak fél siker, hanem alapvető feladatod is kozmetikusként!