Hajvégápolás mesterfokon

A hajvégek ápolása rendkívül fontos, különösen a hosszú haj esetében, mivel a tincsek végére már nem jut el a fejbőr faggyúmirigyei által termelt „védőanyag”, ezért nagyobb eséllyel töredezik, szárad ki. Hajvégápoló rendszeres használatával ez megelőzhető, de az erre kifejlesztett készítmények tárháza igen széles, és mi nők a bőség zavarában nem mindig tudjuk eldönteni, melyik a számunkra ideális.

A megfelelő hajvégápoló kiválasztása

Tesztelések helyett, próbáljunk okosan dönteni, ehhez viszont nem árt, ha ismerjük az adott termék összetevőinek a listáját.

A következő hatóanyagokat keressük:

  • Folyékony keratin: építő fehérje, amely a haj alapvető anyaga. Azonnal helyreállítja a haj állapotát és megjelenését, intenzíven hidratál, regenerál, valamint megóvja a hajszálakat és a hajvégeket a töredezéstől.
  • Búza protein: beszívódik a haj szerkezetébe, mélyen táplál és regenerál, védi a hajat a további károsodástól.
  • Lenmag kivonat: hidratálja és újjáépíti a sérült haj szerkezetét, visszaadja vitalitását, puhaságát és fényét.
  • Esszenciális olajok (argán-, szőlőmag-, avokádó-, mandulaolaj): zsírsavakban és vitaminokban gazdag, hatására a haj puha és fényes lesz.

Vizesen vagy szárazon?

Hogy vizesen, vagy szárazon kell-e használni a kiöblítést nem igénylő hajvégápolókat, arról megoszlanak a vélemények. Mi a vizes haj mellett rakjuk le a voksunkat, tudniillik a hajszál külső hámrétegét egymást tetőcserépszerűen fedő lemezkék alkotják, melyek lúgos környezetben megnyílnak. A természetes samponok képesek megnyitni a haj szerkezetét, ezért az ápoló kencéket érdemes közvetlenül hajmosás után, nedves hajon alkalmazni, a tápanyagok jobb felszívódása érdekében.

Kedvenceink:

       

Farmona Herbal Care kondicionálók Len és Ginzeng!