A téli időjárás nem csak a bőrünket, de a hajunkat és fejbőrünket is megviselheti. Érdemes a tavaszi megújulást egy hajápoló kúrával kezdeni, amely felfrissíti a fejbőrt, táplálja a hajhagymákat és a hajszállakat.

A Long 4 Lashes Sampon, Kondicionáló és Szérum megfelelő kúra lehet azoknak is, akik egyéb okokból szenvednek ezzel a problémával. A 3 termék együttesen intenzíven stimulálja a haj növekedését, serkenti a mikrokeringést, revitalizálja a hajhagymákat és megnöveli a haj növekedésének aktív fázisát.

Szükség van-e különbséget tenni a férfi és a női bőrápolásban?

A válasz egyértelmű igen, amelyre a magyarázat a következő:

A férfiak arcán a hámréteg gyakran megvastagszik, amelynek az oka a mindennapos borotválkozásban keresendő. A férfiak arcszőrzete sokkal erősebb, ezért gyakori borotválkozást igényel. A borotválkozás egyértelműen mechanikai stressz, mi több, sokk a bőrnek. Természetes védekezési válaszreakció a bőr részéről, hogy megvastagszik a felhám. Ezért merészebben választhatjuk meg az arcradírt, amely tartalmazhat mechanikai szemcsét is. Az őszi és a téli időszakban alternatíva lehet a mikrodermabráziós eljárás is – amennyiben nincs kontraindikáció -, amely még intenzívebben távolítja el az elhalt hámsejteket, megkönnyítve a krémek, pakolások hatóanyagainak a felszívódását a bőrbe.

A borotválkozás további hátránya, hogy eltávolítja a bőr védőrétegét, emiatt fokozódik a természetes vízvesztés, így a bőr vízhiányossá válhat. Borotválkozás után a bőr sokkal érzékenyebb, gyakran kipattogzik. Olykor érintése kellemetlen, fájdalmas. Főleg akkor fordul elő, ha nem elég éles a borotvapenge. A férfiak borotválkozás után gyakran használnak alkoholtartalmú arcszeszeket, amelyek tovább rontanak a helyzeten, hiszen ezek a készítmények – bár fertőtlenítő, összehúzó hatásúak -, alaposan kiszárítják a bőrt. Érdemes felhívnunk a férfi vendégeink figyelmét arra, hogy az arcszesz helyett használjanak inkább arcvizet vagy balzsamot.

Hajhullás elleni erősítő sampon 200 ml


long-4-lashes-szampon_kartonik

Megerősíti a gyenge és töredezett hajszálakat, megakadályozza a hormonális és genetikai változások, kimerültség, stressz, kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a környezeti tényezők okozta hajhullást.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

A férfiak bőrének a rostszerkezete is eltér a hölgyekétől, kötőszövetük több kollagén rostot tartalmaz, ezért bőrük feszesebb, később jelennek meg a ráncok.  A férfi nemi hormonoknak köszönhetően fokozottabb a faggyútermelés és a faggyú összetétele is különböző, bőrük rendszeres és alapos tisztítást igényel.

Hajhullás elleni erősítő kondicionáló 200 ml

Intenzív regenerálást és hidratálást biztosító, mikrokeringést stimuláló készítmény, ami láthatóan javítja a haj állapotát, csökkenti a töredezést, helyreállítja a haj puhaságát.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>


long-4-lashes-odzywka_kartonik

Hajnövekedést stimuláló szérum 150 ml


long-4-lashes-serum butelka

Hatóanyagai serkentik a mikrokeringést, táplálják és revitalizálják a hajhagymákat, növelik a hagymák beágyazódását a fejbőrbe, meghosszabbítják a haj aktív növekedési periódusát, javítják a haj szerkezetét, csökkentik a töredezést és egy egészségesebb megjelenést adnak a hajnak.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató